Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Un european trăiește de 109 zile în aeroportul din Filipine! A fost „sechestrat” din clipa în care a coborât din avion: „Am nevoie de ajutor pentru a scăpa de aici!”

Un european este blocat, de 109 zile, pe aeroportul din Filipine. Nu are voie să intre în țară, nici să se întoarcă acasă. Roman a fost nevoit să doarmă pe podeaua şi pe băncile de metal din aeroport

Un european trăiește de 109 zile în aeroportul din Filipine! A fost „blocat” din clipa în care a coborât din avion: „Am nevoie de ajutor pentru a scăpa de aici!”

„Sunt un european din Estonia, ţinut pe aeroportul internaţional din Manila de peste 100 de zile. Am nevoie de ajutor pentru a scăpa de aici.”

Așa sună strigătul de ajutor al unui bărbat care de circa trei luni este blocat pe aeroportul din Filipine.

Roman Trofimov a ajuns pe aeroportul din Manila pe 20 martie. De atunci, nu poate intra în țară, dar nici nu se poate întoarce în Estonia. Compania de zbor i-ar fi oprit acestuia paşaportul şi i-a transmis că nu are cum să plece din Filipine din cauza măsurilor de restricţie anti-COVID-19. Reprezentanții aeroportului i-ar fi cerut să aştepte ridicarea carantinei.

„Consulatul estonian nu mă poate ajuta. Sunt ţinut în aeroportul Naia, terminalul 1, de mai mult de 100 de zile. Sunt o persoană cu dizabilităţi, starea mea de sănătate se agravează din cauza malnutriţiei, lipsei luminii solare şi a aerului curat. Nu am vreo altă soluţie, decât să fac publică povestea mea”, a scris Trofimov pe pagina sa de Faceboook.

Marţi, acesta a postat o imagine şi un filmulet cu produsele de igienă personală primite pe aeroport.

Recomandari