Căutare Live

La mulți ani! Alteța Sa Regală Principele Radu al României la a 58-a aniversare

La 7 iunie 1960, la Iași, se năștea Radu Duda, fiul profesorului doctor Rene Duda și al medicului Gabriela Constandache, cel ce avea să devină Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Alteța Sa Regală Principele Radu al României

http://www.familiaregala.ro/familia-regala/prezentare/asr-principele-radu

La 7 iunie 1960, la Iași, se năștea Radu Duda, fiul profesorului doctor Rene Duda și al medicului Gabriela Constandache, cel ce avea să devină Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Principele Radu a terminat Liceul Internat din Iași în 1979 și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică în 1984. Din 1974 până în 1999 Principele Radu a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în țară cât și în străinătate, printre cele mai importante țări în care a activat fiind SUA, Elveția, Franța sau Belgia. De asemenea, în 1993, a înființat primul proiect de terapie prin artă pentru orfanii din România - „Artécole”.

Principele Radu s-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române la 21 septembrie 1996, iar în 2005 a primit titlul de Principe al României și Alteță Regală.

Principele a jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. De asemenea a fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002-2008 și consilier al Regelui Mihai I 2001-2017.

În 1997-2001, Principele Radu l-a însoțit pe Rege în călătoriile lui în România, Europa și SUA. Alteța Sa Regală a creat conceptul Turneului Mileniului, pe care Majestatea Sa l-a făcut în țară pentru anul 2000. De la revenirea în România, la Palatul Elisabeta, în anul 2001, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate.

Țările în care oamenii mor pe capete, din cauza cancerului! Care este statul cu cea mai mică rată de mortalitate... Adevăratul motiv pentru care Prințul Harry nu a ajuns la Altar mai repede! Ce a putut să-i spună lui Meghan Markle înain...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri