Antena Căutare

Meteorologii anunță o vreme neobișnuit de caldă și în luna noiembrie. Care sunt estimările pentru următoarele patru săptămâni

Vremea în România se anunță deosbit de caldă și în luna noiembrie, potrivit meteorologilor. Specialiștii avertizează, însă, că temperaturile neobișnuite pentru această perioadă nu înseamnă că, la iarnă, nu vom avea zăpadă și ger. Care sunt estimările meteorologilor pentru următoarele săptămâni.

colaj
Vremea în România se anunță deosbit de caldă și în luna noiembrie, potrivit meteorologilor. | Profimedia

Temperaturile din țara noastră au continuat pe o pantă ascendentă, în ciuda perioadei în care ne aflăm, în care maximele înregistrate ar fi trebuit să fie unele mult mai scăzute. În acest context, ziua de 25 octombrie a fost catalogată ca cea mai caldă zi din istoria țării.

Temperaturile au urcat și până la 28 de grade Celsius în unele zone, în special, în sudul țării, valori care sunt cu mult peste maximele normale ale acestei perioade de toamnă.

Citește și: Vreme caldă și ploi puține prognozate în următoarea perioadă. Cum arată estimarea meteo pe următoarele 4 săptămâni

Temperaturi deosebit de ridicate și în luna noiembrie. Care sunt estimările meteorologilor pentru următoarele patru săptămâni

Directorul ANM a spus că perioada 31 octombrie - 7 noiembrie va fi caracterizată, din punct de vedere termic, de maxime mai ridicate, comparativ cu perioada în care ne aflăm, în special, în regiunile din sud-est și est ale țării. Cu toate acestea, specialiștii estimează că iarna ar putea veni cu zăpadă și viscol, în special, pentru zona montană, potrivit Digi24.

„Dacă analizăm estimările pentru următoarele patru săptămâni, până în jurul datei de 28 noiembrie observăm faptul că în perioada 31 octombrie până în jurul datei de 7 noiembrie va fi caracterizată din punct de vedere termic de abateri semnificativ pozitive, mai mari cu 4,5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, în special în partea de sud, sud-est și est a țării”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu.

„Acest lucru, însă, nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 - minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când, cel puțin pentru zona de munte, stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a adăugat directorul ANM.

Citește și: ANM anunță o iarnă blândă, cu ninsori slabe și temperaturi peste limitele climatologice. Ce ne așteaptă în ianuarie și februarie

Cum va fi vremea luni, 31 octombrie 2022, în România. Temperaturi maxime între 15 și 23 de grade

Conform prognozei meteo emise de ANM, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, astăzi, 31 octombrie 2022. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea, pe arii restrânse, vor fi nori stratiformi sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucuresti, vremea se va menține predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

Vezi prognoza meteo în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x