Nelu Tătaru își asumă vina privind formula de calcul legată de noul an școlar! "Vina e a noastră"

Nelu Tătaru mărturisește că formula de calcul privind scenariile desfășurării anului școlar era greșită, asumându-și vina pentru acest fapt.

Nelu Tătaru își asumă vina privind formula de calcul legată de noul an școlar! "Vina e a noastră"

Datele stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii ce vizează desășurarea anului școlar au fost transmise în eronat de Klaus Iohannis, a declarat ministrul Sănătății, adăugând că își asumă această greșeală.

Masca de protecție a devenit obligatorie de astăzi, în alte două mari judeţe din ţară! Află unde se impun noile reguli!

“Toate scenariile sunt lucrate și au fost lucrate într-o comisie de specialiști de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, prin INSP, și Ministerul Sănătății în special. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, precum și datele, au fost transmise eronat către Președinție și atunci vina este a noastră”, a transmis Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis și-a prezentat scuze pentru informațiile eronate transmise

Președintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări, vizavi de informațiile eronate prezentate în conferința de presă susținută cu o zi înainte. Este vorba despre o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii - verde, galben şi roşu ce vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Noi date despre cazurile de infectare cu Covid-19, în România! Care este situația, în ultimele 24 de ore

Administrația Prezidențială a precizat ulterior că informația corectă este: "Criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

„Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială, scrie antena3.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri