Antena Căutare

Alegeri locale 2012: Primele reactii ale invingatorilor si invinsilor

Principale partide implicate in alegeri au avut reactii diferite la aflarea rezultatelor. Marii castigatori, reprezentantii USL, au avut o bucurie retinuta si si-au exprimat chiar surpriza pentru o parte dintre rezultatele obtinute. De partea cealalta, cea mai mare parte dintre liderii PDL a refuzat sa comenteze infrangerea sau au incercat sa atenueze esecul prin declaratii linistitoare.

Presedinte Romaniei, Traian Basescu, a declarat ieri ca alegerile vor fi un test major pentru cei care au condus tara in timp de criza. Astazi, seful statului a fost intrebat de jurnalisti daca se astepta la "asemenea rezultate" la alegerile locale. "Fereasca Dumnezeu de mai rau!", a raspuns Basescu razand.

"Va multumesc! Ati demonstrat ca se poate! Sunt mandru de voi! Va voi arata cat de mult inseamna pentru mine voturile voastre. Voi continua toate proiectele incepute si voi initia multe altele, noi, care sa dezvolte Bucurestiul, sa-l apropie cu pasi repezi de anii in care traim", a spus aseara Sorin Oprescu, ramas pentru al doilea mandat consecutiv la Primaria Capitalei.

"Il felicit pe domnul Sorin Oprescu pentru castigarea celui de-al doilea mandat.Din punctul meu de vedere am scos un scor onorabil, la fel si partidul in conjunctura in care s-au desfasurat alegerile. De vina au fost criza si recesiunea, care au dat buzna peste noi", a zis contracandidatul Silviu Prigoana, explicand motivele infrangerii sale. A fost de altfel, unul dintre putinii candidati ai PDL care si-a recunoscut infrangerea si si-a felicitat adversarul.

"In 2008 dumneavoastra m-ati adus la Primarie. Va jur ca in urmatorii patru ani tot langa dumneavoastra voi sta", a spus Cristian Popescu Piedone, care a obtinut peste 80% din voturi la Primaria Sectorului 4, unul dintre cele mai clare scoruri la aceste alegeri.

"Multumesc tututor celor care m-au sustinut, mai ales ca nu toata lumea a crezut in victoria mea", a spus Robert Negoita. "Robert, nici eu nu credeam. Dar de la un moment dat am inceput sa cred", a replicat mai in gluma mai in serios premierul Victor Ponta, care l-a felicitat pe noul primar al Sectorului 3.

"Va multumesc tuturor pentru mesajele de felicitare. Va asigur de toata pretuirea mea!", a spus Lia Olguta Vasilescu pe pagina de Facebook. "Vreau pur si simplu sa numar pentru ca nu vreau sa patesc ca Mircea Geoana, sa desfacem mai intai sampania chiar daca diferenta de voturi este mare", a marturist noul primar al Craiovei.

"Am pierdut la o diferenta de 4 procente, adica 3-4 mii de voturi. Am pierdut pe mana mea. Am fost sustinut de un partid care nu are experienta in alegeri si nu are imagine. Rezultatul este totusi extraordinar. UNPR a realizat un scor foarte bun la Primarie. Plec cu regretul ca nu am facut mai mult", a spus Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei.

"Voi continua toate programele si politicile pe care le-am facut pana acum pentru ca procentul de 65% obtinut imi confirma faptul ca am avut dreptate", a spus Radu Mazare, care si-a adjudecat al patrulea mandat la Primaria Constanta.

"Se pare ca am castigat mai mult decat ne asteptam la aceste alegeri locale", a marturisit Liviu Dragnea, sef de campania al USL.

"Este o consecinta a evenimentelor care s-au petrecut in ultimele sase luni. Nu ma asteptam sa pierdem la Sectorul 3", a declarat Cristian Boureanu, unul dintre putinii PDL-isti care au recunoscut cu greu infrangerea.

In schimb majoritatea reactiilor venite din partea PDL au fost de asteptare a rezultatelor finale. "Asteptam rezultatul final al votului. Cel mai bun sondaj este consemnarea procesului verbal al rezultatului. Am incredere si vom respecta decizia clujenilor", a spus presedintele PDL, Emil Boc, care spera sa castige Primaria Clujului.

Adrian Videanu, seful de campanie al PDL, a refuzat sa recunoasca infrangerea si a prezentat rezultate din cateva judete obtinute prin numaratoarea paralela. Mari invinsi la sectoarele 3, respectiv4, Liviu Negoita si Sulfina Barbu, nu au avut nici o reactie.

Din alt film vine insa Theodor Paleologu, candidatul PDL la primaria Sectorului 1. Pe pagina sa de Facebook el l-a felicitat pe candidatul independent Nicusor Dan pentru scorul bun obtinut si pe alegatori pentru prezenta mare la vot. Paleologu este insa mai preocupat de rezultatele alegerilor legislative din Franta pentru care a facut o postare analiza foarte pertinenta.

Foto: Facebook

VIDEO! Vezi ce gafa a facut Traian Basescu la intalnirea cu Printul Charles!... Alegeri Bucuresti 2008 - 2012. Comparatie. Ce s-a schimbat in patru ani?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x