Antena Căutare

Alegeri prezidențiale 2019 Diaspora: Avertismentul MAE pentru toți cei care vor să voteze

Alegeri prezidențiale 2019: Avertismentul MAE pentru toți cei care vor să voteze

Alegeri prezidențiale 2019 Diaspora: Avertismentul MAE pentru toți cei care vor să voteze
Alegeri prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019 Diaspora: pentru toți cei care vor să voteze MAE (Ministerul Afacerilor Externe) are un avertisment special, recomandându-le să se prezinte la vot în cele trei zile, pentru a evita aglomerarea în ziua de duminică. MAE precizează că 91 de diplomaţi au fost trimişi în străinătate din centrala de la Bucureşti pentru a participa la procesul electoral.

”Adresez insistent rugămintea cetăţenilor români care se află în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale să se prezinte la vot pe durata celor trei zile pentru a evita aglomerarea pe parcursul ultimei zile”, a declarat, joi după-amiază, într-un briefing de presă, Iulian Ivan, reprezentantul MAE cu însărcinări speciale pentru procese electorale.

Potrivit acestuia, MAE (Ministerul Afacerilor de Externe) a pus la dispoziţie pe site-ul instituţiei lista secţiilor de votare şi o hartă interactivă a acestora şi a trimis 91 de diplomaţi din centrala de la Bucureşti să se alăture celor detaşaţi în străinătate pentru a participa la procesul electoral.

”Astăzi, ministrul Afacerilor Externe a transmis o scrisoare preşedintelui Biroului Electoral pentru străinătate pentru a solicita comunicarea eventualei necesităţi de suplimentare a personalului tehnic auxiliar. De asemenea, MAE a alocat o proporţie însemnată de resursă umană necesară constituirii şi funcţionării birourilor secţiilor de votare. Membrilor misiunilor diplomatice şi consulare angrenaţi în efortul de organizare în bune condiţii a procesului electoral li se adaugă 91 de diplomaţi, reprezentând 10 la sută din numărul personalului din cadrul centralei, trimişi din centrala MAE pentru a face parte din birourile secţiilor de votare din străinătate”, a precizat reprezentantul MAE.

El a precizat că cele 835 de secţii de votare au fost înfiinţare după ce autorităţile s-au consultat cu comunităţile de români din afara graniţelor.

Iulian Ivan a mai precizat că românii din diaspora care s-au înscris pentru a folosi dreptul la vot prin corespondenţă, dar care nu au primit buletinele de vot se pot prezenta la secţii să-şi exprime votul.

”Plicurile care sosesc sunt înregistrate în aplicaţie, urmând ca fiecare alegător să primească, în cursul zilei de vineri dimineaţa, mesaj dacă plicul a ajuns sau nu la destinaţie. Alegătorul care primeşte un astfel de mesaj se poate prezenta la orice secţie de votare din străinătate pentru a-şi exercita dreptul de vot”, a precizat reprezentatul MAE.

sursa: news.ro

MAE recomandă românilor din diaspora care vor să voteze pentru alegerile prezidenţiale să se prezinte la vot în cele tre... Alegeri prezidenţiale 2019 - Votul în străinătate începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x