Antena Căutare

Basescu: Romania trebuie sa aiba un acord "precautionary" cu FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in timp ce se afla la sedinta de Guvern la care a fost invitat de catre premierul Emil Boc, ca Romania trebuie sa continuie relatia cu Fondul Monetar International. Seful statului sustine ca acest lucru trebuie sa se intample printr-un acord precautionary.

Traian Basescu a declarat ca scopul noului acord il reprezinta stabilitatea financiara, iar eventuale fonduri sa fie atrase de la Uniunea Europeana, din sumele puse la dispozitia statelor din afara zonei euro.

In prezent, Romania are un acord de finantare externa cu FMI, Uniunea Europeana si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro.

Tara noastra a primit pana la ora actuala transe in valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond si de 3,65 miliarde euro de la Comisia Europeana.

Board-ul FMI, programat initial pentru mijlocul lunii decembrie, se va reuni pe 7 ianuarie pentru a discuta despre eliberarea urmatoarei transe din acordul cu Romania, in valoare de 769 milioane DST (circa 870 milioane euro).

Basescu: Guvernul sa se bata pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu... Victor Ponta: Am mandat sa construiesc o alianta PSD-PNL pe termen mediu, de 6-8 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x