Antena Căutare

Cătălin Rădulescu: Prin încercarea de a bloca numirea în funcţie a Adinei Florea şi de a desfiinţa Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, “colega“ Birchall vrea să legitimeze toate acţiunile abuzive ale DNA

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu susţine, miercuri, că declaraţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, nu reprezintă poziţia partidului, iar ”încercările repetate” ale acesteia de a bloca numirea Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi de a desfiinţa secţia respectivă reprezintă încercări de a legitima ”toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor DNA”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu susţine, miercuri, că declaraţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, nu reprezintă poziţia partidului, iar ”încercările repetate” ale acesteia de a bloca numirea Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi de a desfiinţa secţia respectivă reprezintă încercări de a legitima ”toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor DNA”. Rădulescu susţine că în şedinţa Comitetului Executiv al PSD ar trebui să se discute despre demiterea din funcţia de ministru sau excluderea din partid a Anei Birchall.

”Aş vrea să spun de la început, că declaraţiile « încă colegei» Birchall nu reprezintă nici poziţia politică a partidului nostru şi nici poziţia asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România, ci a unei persoane demisă din funcţia de ministru al Justiţiei de către premierul Viorica Dancilă şi ţinută forţat în această funcţie de către prietenul Klaus Iohanis. (...) Această «colegă» îşi bate joc de voturile date PSD-ului de milioane de milioane de români şi de lupta din ultimii ani a asociaţiilor magistraţilor şi procurorilor din România în stoparea abuzurilor procurorilor DNA , din ultimii 8 ani”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Rădulescu.

Deputatul social-democrat susţine că, ”prin încercarea repetată şi continuă a acesteia de a bloca, pe de-o parte, numirea în funcţia de şef al SIIJ a Adinei Florea şi, pe de altă parte, de a desfiinţa Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, «colega» Bichall vrea să legitimeze toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor DNA”.

Cătălin Rădulescu susţine că ”acest lucru nu poate fi permis”.

”CEx-ul de astăzi va trebui să hotărască între demiterea din funcţia de ministru sau excluderea din partid a acestei «colege» care în primul rând ştirbeşte autoritatea preşedintelui PSD Viorica Dăncilă, prin declaraţiile sale, nevalidate politic de partidul nostru şi, pe de altă parte, afectează parcursul mobilizator al membrilor PSD (şi nu numai) în viitoarea campanie prezidenţială care stă să înceapă”, a mai scris Rădulescu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, marţi, că din raportul întocmit de grupul interministerial se desprind două concluzii preliminare şi niciuna dintre acestea nu susţine funcţionarea în actuala formă a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

“Am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei, prin care am încercat să aducem la aceeaşi masă, ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cât şi a asociaţiilor profesionale şi această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisia de la Veneţia şi alte recomandări venite inclusiv de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Tot marţi, plenul CSM a amânat pentru a cincea oară numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei speciale.

Sursa : news.ro

Alina Gorghiu: Nu mă interesează jocurile politice sau cele de imagine, pe care le fac unii şi alţii, suntem în Opoziţie... Preşedinte Cartel Alfa: Pactul pentru bunăstarea românilor, propus de PSD, un document ipocrit, populist, care uită de o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x