Antena Căutare

Comunicarea le dă bătăi de cap politicienilor și în pandemie

Vorbesc aceeaşi limbă, dar nu se înţeleg. Nu este prima oară când liderii politici se contrazic pe chestiuni vitale în plină criză. Şi nu e nici prima dată când preşedintele susţine restricţii extrem de dure în pandemie, iar Guvernul îl contrazice.

Într-o situaţie excepţională, ca cea în care se află România de mai bine 30 de zile, toţi ochii sunt aţintiţi pe autorităţi.

Oamenii aşteaptă decizii clare şi răspunsuri coerente la toate întrebările lor.

Însă, informaţiile transmise se schimbă în funcţie de ora la care deschidem televizorul.

"Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani. Vor trebui sa stea tot timpul acasă.",a spus președintele Klaus Iohannis.

"Am văzut ca s-a rostogolit o informatie care nu este adevarat[.Se va institui aceasta interdictie de a iesi de la domicilu dar nu pe toata durata zilei," declara premierul Ludovid Orban.

"Circulatia persoanelor care au implinit 65 de ani este permisa numai intre ora 11 si 13. Au fost primele declaraţii confuze, într-un moment în care încrederea în instituţii era la cote înalte. Abia la finalul zilei, vârstnicii au aflat ce reguli trebuie să urmeze.", conform ministru;lui Afacerilor Interne, Marcel Vela.

După Paște va crește foarte mult numărul de cazuri în România! Medic: "Respectarea măsurilor, mai importantă ca niciodată

Câteva zile mai târziu, comunicarea s-a dovedit deficitară şi între miniştrii care stau la aceeaşi masă.

Situaţia exporturilor în vreama pandemiei a fost prezentată diferit.

Se interzice şi se suspendă exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orez, orz, soia, porumb, floarea soarelui, spunea Mracel Vela pe data de 9 aprilie.

Din păcate, s-a transmis greşit informaţia. Noi nu am interzis şi nici nu putem interzice exportul spre ţări Uniunea Europeana. Dacă în acest caz situaţia a fost lămurită, în ceea ce priveşte şomajul tehnic la stat, bugetarii nu ştiu nici astăzi la ce să se aştepte, declara acum âteva ile Ludovic Orban.

Urmăriți toată știrea accesând clipul video de mai sus, prezenat în cadrul Observatorului de la ora 19, prezentata de Allesandra Stoicescu.

Comisiile de specialitate din Parlament propun încuviinţarea decretului de prelungire a stării de urgenţă emis de preşed... Parlamentarii, chemaţi să voteze online pentru prelungirea stării de urgenţă/ Comisiile de specialitate din Parlament pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x