Antena Căutare

Dan Voiculescu: Suspendarea presedintelui a devenit un imperativ national

Senatorul Dan Voiculescu apreciaza, intr-un text postat pe blogul personal, ca, “raspunzand apelului civic si asumandu-si rolul institutional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a presedintelui.” Redam integral acest text:

"In 2007, Traian Basescu, suspendat de Parlament, a fost salvat la referendum pentru ca romanii inca nu ii cunoscusera adevarata natura.

Intre timp, datoria publica s-a dublat, salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%, pensile mici au fost impozitate, s-au diminuat indemnizatiile mamelor si nou nascutilor, Guvernul refuza arbitrar sa execute hotarari judecatoresti irevocabile si peste 200.000 de firme mici si mijlocii au dat faliment ca urmare a politicii fiscale a regimului Basescu.

Dupa 5 ani, am invatat cu totii din propriile greseli.

Astazi, peste 90% dintre romani vor demiterea actualului presedinte.

Initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei, care instituie posibilitatea suspendarii presedintelui la solicitarea a un milion de cetateni romani cu drept de vot, se afla in plina campanie de strangere a semnaturilor necesare. Totodata, societatea civila actioneaza pasnic, dar ferm, in piata publica, cerand demisia lui Traian Basescu.

In aceste conditii, raspunzand apelului civic si asumandu-si rolul institutional, Parlamentul are responsabilitatea de a demara procedurile de suspendare a presedintelui.

Aceasta este vointa natiunii. Presedintele Basescu este repudiat de propriul popor.

Am facut primul pas spre suspendare in anul 2007. Dupa 5 ani si foarte multa suferinta pentru majoritatea romanilor, este timpul sa il facem si pe ultimul
."


In Harghita si Covasna nu se protesteaza impotriva Puterii, dar se face miting pro Guvernul Ungariei... Victor Ponta face apel la calm pe Facebook: Participantii la mitingul USL sa evite provocarile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x