Antena Căutare

Dezbatere si vot final pe Legea ANI: Atributiile Agentiei, ciuntite in comisii

Romanii vor afla astazi daca mai au dreptul de a vedea ce averi mai au demnitarii si parlamentarii si ce anume din acestea va fi facut public.

Senatorii decid, miercuri, in plen, in ce masura vor fi facute publice averile lor si ce atributii de verificare va mai avea ANI. Deja in cadrul comisiilor juridice si cea a dreptutilor omului senatorii au ciuntit dupa bunul plac atributiile ANI si au scos din declaratia publica bijuteriile si obiectele de arta, care au fost trecute la secret. Totodata, ei au pus bete in roate activitatii Agentiei.

Invocand principiul relei-credinte, demnitarul poate da in judecata ANI sau orice alta persoane, fizica sau juridica, care reclama autoritatilor suspiciuni de fals in declaratia de avere.

Totodata ANI a fost lasata de senatori fara comisiile de ancheta existente pe langa Curtile de Apel.

Proiectul Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate va fi dezbatut, astazi, de plenul Senatului ca primul punct al ordinii de zi, fiind de asteptat sa se dea si votul final in aceeasi zi.

Decizia a fost luata la inceputul saptamanii, dupa ce a primit acordul conducerii acestei Camere.

Criza, bat-o vina! PDL ar putea amana alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primavara lui 2011... Basescu explica situatia Romaniei: "In 20 de ani statul democratic s-a dezvoltat in paralel cu cel clientelar"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x