Antena Căutare

Emil Boc: "Ca sa repari cei 20 de ani de risipa, trebuie sa iei si decizii nepopulare"

Premierul Emil Boc a chemat prefectii, duminica, la o videoconferinta in care s-au discutat problemele curente ale guvernarii. In discursul sustinut la inceputul sedintei, seful Executivului le-a explicat celor prezenti de ce sunt necesare masurile nepopulare luate in aceasta perioada. Premierul sustine ca cei aflati astazi la Putere nu guverneaza pentru a fi "frumosi in sondaje" si ca deciziile aspre luate anul acesta le va asigura noi voturi la alegerile din 2012.

"E clar ca acum este perioada decisiva si trebuie actionat fara niciun fel de ezitare. Guvernam acum ca sa reparam ce-au stricat 20 de ani de decizii proaste, populiste, de reforme mimate, de pomeni electorale, de risipa. Ca sa repari, trebuie sa iei, evident, si decizii nepopulare"


Premierul sustine ca, daca Guvernul ar lua numai "masuri caldute", Romania "s-ar prabusi maine".

"Nu guvernam ca sa fim astazi frumosi in sondaje. Mai bine platim acum, noi guvernantii, costurile de imagine ale masurilor dureroase si nepopulare, decat sa plateasca toti romanii costurile ingrozitoare ale neluarii acestor masuri. Puteti sa fiti siguri ca daca am lua doar masuri caldute, de imagine, am fi frumosi in sondaje azi, dar tara s-ar prabusi maine", a spus Boc.



Seful Executivului mai sustine ca, daca Guvernul va continua sa ia astfel de masuri, electoratul le va da un nou vot in 2012.

"In situatia asta, va asigur ca nimeni nu ne-ar ierta la urme in 2012. De aceea, din punctul meu de vedere, trebuie sa luam toate masurile de restructurare si de reforma acum, ca sa le fie mai bine romanilor in urmatorii doi ani. Si in anii ce vor urma. Daca lucram acum bine, rezultatele se vor vedea cu siguranta in urmatorii doi ani", a declarat primul ministru.

"Stiu ca acum este greu, stiu ca exista nemultumire si o inteleg. Vreau sa stiti ca la fel de bine stiu ca si in perioada urmatoare vor fi dificultati. Nu avem insa decat o singura alternativa. Sa mergem pe acest drum", le-a mai spus Boc prefectilor.

UPDATE Imbranceli la o sedinta PD-L Constanta pentru sefia filialei de la municipiu... Radu Vasile, internat in spital din cauza unor complicatii in urma chimioterapiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x