Antena Căutare

Fostul ministrul de Interne, Ioan Rus, audiat ca martor in dosarul listelor electorale

Fostul de Interne Ioan Rus s-a prezentat, luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind citat pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind referendumul, in care sunt cercetati Victor Paul Dobre, Ioan Cabulea si Constantin Manoloiu, pentru abuz in serviciu.

La intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, Ioan Rus a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile potrivit carora stia ca este interceptat sau chiar ca s-a autoinregistrat.

"Cat poti sa fii de prost sa crezi asa ceva. Cat poti sa fii de prost, si prostia are o limita", a spus Ioan Rus.

El a precizat ca a votat "Da" la referendum pentru ca a dorit sa plece Traian Basescu, dar, ca membru al Guvernului, a vrut ca acest lucru sa se intample intr-un cadru constitutional si legal.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Potrivit procurorilor, Victor Paul Dobre, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, a semnat o adresa prin care preciza ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori, document inaintat Curtii Constitutionale de seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor, Constantin Manoloiu.

Procurorii ii cerceteaza pentru abuz in serviciu contra intereselor publice pe chestorul de politie Constantin Manoloiu si pe secretarul de stat Nicolae Cabulea, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus ii spunea lui Victor Paul Dobre, intr-o discutie despre listele electorale, in 4 august, ca el le-a spus ca nu semneaza "niciun singur om in plus sau in minus", pentru ca "eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!.

Ioan Rus ii spunea lui Victor Paul Dobre ca li se cere sa se demonstreze faptul ca referendumul este valid si ca ei trebuie sa faca "cvorumul ala".

"Pai, de unde...sa-l facem?", ii spunea Rus lui Dobre intr-o discutie telefonica din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmarire penala pentru fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre.

Emisarul special al SUA la Bucuresti si-a inceput vizita in "garajul" lui Traian Basescu... Procurorii au ridicat mai multe acte de la AEP, CCR si Evidenta Populatiei privind referendumul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x