Antena Căutare

Funeriu face campanie electorala pentru PDL pe banii Ministerului Educatiei

PSD il acuza pe ministrul Daniel Funeriu ca imbina campania electorala cu "asa-zisa reforma a educatiei", cu referire la vizita de miercuri a acestuia la Baia Mare, in timpul careia si-a anuntat public sustinerea pentru colega sa, Mariana Pop, in campania electorala pentru un loc de deputat.

Dat fiind faptul ca ministrul Educatiei, domnul Funeriu, a fost, miercuri, 27 iulie, in vizita electorala in municipiul Baia Mare, se nasc in mod legitim urmatoarele intrebari: Domnul ministru a fost in concediu sau a facut campanie electorala in timpul serviciului? Cine a platit aceasta deplasare, ministerul sau partidul? Domnul Daniel Funeriu este dator in fata opiniei publice cu un raspuns la aceste intrebari", se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

In opinia social-democratilor, ministrul Funeriu ar trebui, in egala masura, sa explice de ce a modificat regula de organizare a concursului de suplinire in invatamant cu trei saptamani inainte de desfasurarea acestuia.

Deloc surprinzator pentru un inspector scolar general cu haina portocalie de partid (Mariana Pop - n.r.), o parte dintre profesorii condamnati pentru luare de mita au facut din nou parte din comisiile de Bacalaureat 2011.
Acestia au fost numiti si nu selectati prin tragere la sorti, asa cum prevede metodologia. Ei sunt oameni santajabili, clienti mai vechi ai inspectoarei scolare, care acum candideaza din partea PDL. Sunt membri eterni ai comisiilor de Bacalaureat si Titularizare.
Cel putin la fel de grav este si faptul ca multi dintre acesti profesori pe care inspectorul general, candidat pentru postul de deputat din partea PDL, ii tine in brate si ii protejeaza, vor fi in sectiile de votare la alegerile din 21 august. Exista asadar suficiente semne de intrebare in legatura cu obiectivitatea si probitatea acestor persoane.
Avand in vedere preocuparile de natura electorala ale ministrului Daniel Funeriu, precum si ale inspectorului general scolar din judetul Maramures, este inutil sa ne imaginam ce se va intampla in sesiunea din august in privinta organizarii Bacalaureatului
", se mentioneaza in comunicatul PSD.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

VIDEO! Cazinoul din Constanta: Cearta ca la usa cortului intre Radu Mazare si prefectul judetului... Elena Udrea nu mai e cetatean de onoare in Vulcan. Vezi de ce!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x