Antena Căutare

Ioan Botis neaga ca ar demisiona

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a negat informatia potrivit careia ar urma sa demisioneze. „Nu era vorba despre nici o demisie. Am avut o convorbire privata cu cineva”, le-a declarat Botis jurnalistilor. Cu explicatii in acest caz a venit si vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, care a precizat ca Botis nu intentioneaza sa demisioneze, ci i-a cerut demisia sefului Agentiei Nationale de Prestatii Sociale, iar presa a inteles gresit ca ar fi vorba despre propria demisie.

Botis vorbea la telefon cu seful Agentiei Nationale de Prestatii Sociale caruia i-a cerut sa-i prezinte demisia pana la 12.00, iar presa a inteles gresit ca el este cel care vrea sa demisioneze. Nu este adevarat. A cerut demisia unui subaltern. Nici vorba sa demisioneze el


Botis, surprins amenintand cu demisia


Ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost filmat de jurnalisti in timp ce purta o discutie telefonica in care vorbea despre o demisie. "Daca nu se rezolva pana la ora 12.00, vin cu demisia la dumneavoastra", a spus ministrul Muncii, in timpul convorbirii telefonice purtate la Palatul Victoria.

Ioan Botis a plecat in urma cu putin timp de la Guvern unde a purtat discutii cu primul ministru Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Executivul va prezenta in cursul zilei de miercuri forma finala a ordonantei privind indemnizatia de cresterea a copilului. Membrii Guvernului se intalnesc la ora 14.00 pentru a discuta eventualele modificari care ar putea fi aduse ordonantei.

Discutiile de la Guvern vin dupa declaratia presedintelui UDMR de marti seara potrivit careia partidul sau sustine in continuare mentinerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Ministrul Muncii a sustinut reducerea concediului maternal la un an si acordarea unei prime in valoare de 500 de lei pe luna mamelor care se intorc la munca.

Zeci de mame au protestat joi in fata Guvernului fata de reducerea concediului maternal. Femeile sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna a indemnizatiei si in 2011.

Emil Boc: Am instituit declaratia unica pentru contributii sociale si impozit... Ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost surprins amenintand cu demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x