Antena Căutare

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila: Nu este uşor să ajungi la alegeri anticipate, dar această chestiune poate fi încercată şi noi credem că aceasta ar fi soluţia care ar stabiliza viaţa politică din România

Alegerile anticipate ar fi soluţia care ar stabiliza viaţa politică din România, declară la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. El precizează că Uniunea susţine moţiunea de cenzură, pentru că este o chestiune de principiu, legată de modificarea legislaţiei electorale cu puţin timp înainte de alegeri.

Cseke Attila explică susţinerea UDMR pentru moţiunea de cenzură a PSD: ”Este o susţinere pe un principiu, pe acel principiu al nemodificării legislaţiei electorale cu patru luni înainte de alegerile locale. Nu este un parteneriat, nu este o alianţă, nu este o coaliţie cu cineva împotriva cuiva, este un punct de vedere arhicunoscut al UDMR, pe care îl susţinem în continuare, de a nu modifica legislaţia electorală cu patru luni înainte de alegeri”.

În opinia senatorului UDMR, ”întrebarea este dacă această criză politică, pentru că este o criză politică, se doreşte a fi rezolvată sau nu”.

”Evident că PNL nu poate să voteze împotriva propriului Guvern, asta au mai făcut-o alţii, oarecum s-au mai făcut şi de râs. Trebuie văzut dacă în alte formaţiuni politice sau în categoria independenţilor sunt destui susţinători ai moţiunii, pentru a putea trece această moţiune (...). Nu este uşor să ajungi la alegeri anticipate, dar această chestiune poate fi încercată şi noi credem că aceasta ar fi soluţia care ar stabiliza viaţa politică din România”, a declarat Cseke Attila.

Întrebat ce şanse dă moţiunii de cenzură, el a răspuns: ”Suntem optimişti, evident, pentru că lipsesc şase-şapte voturi, din poziţionările publice pe care le-am avut până acum. Noi credem că acest lucru este posibil, ca moţiunea să treacă”.

PSD depune joi moţiunea de cenzură ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi, liderul interimar al partidului Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, declarându-se optimist că moţiunea de cenzură va trece, lipsind în jur de 5-6 voturi din cele 233 necesare.

Succesul moţiunii de cenzură ar duce la căderea Guvernului, deshizând astfel calea alegerilor anticipate, dorită de PNL şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa : news.ro

Ministerul Culturii a anunţat că va face verificări în vederea asigurării protejării patrimoniului arheologic din situl ... Avocatul Poporului, despre liberalizarea programelor naţionale de sănătate: Se va crea un decalaj substanţial în atrager...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x