Antena Căutare

MAI: Referendumul, organizat dupa Ordonanta Guvernului - Presedintele, demis cu majoritatea celor prezenti la vot

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat ca va organiza referendumul din 29 iulie pe baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului, potrivit careia presedintele este demis cu majoritatea celor care se prezinta la urne, si nu a initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat Curtea Constitutionala, ce prevede validarea referendumului cu 50%+1 din totalul cetatenilor romani cu drept de vot, adica cu circa 4,5 milioane de voturi.

Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a declarat ca referendumul va fi organizat in conformitate cu legislatia in vigoare, precizand ca aceasta este Legea 3/2000 corectata si modificata prin OUG 41/2012. "Vreau sa fiu foarte clar si precis: Ministerul Administratiei si Internelor, toate institutiile implicate, Guvernul Romaniei nu pot organiza consultarea decat in conformitate cu legislatia in vigoare, adica Legea 3/200 corectata si modificata prin Ordonanta 41/2012. Restul sunt comentarii", a spus Victor Paul Dobre.

De asemenea, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a declarat ca referendumul din 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern, si nu a initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat Curtea. Dusa a sublinit ca, in sedinta de marti, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra unei initiative legislative care reglementeaza referendumul, apartinand a doi parlamentari, si care a fost contestata de catre un grup de parlamentari PDL.

CCR a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

CCR: Revocarea Avocatului Poporului, constitutionala... Prima declaratie a presedintelui interimar Crin Antonescu: Garantez respectarea Constitutiei de toate institutiile statu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x