Antena Căutare

Ministrii dau "BAC"-ul la fonduri europene. Vezi cei mai slabi candidati!

Ministrii Cabinetului Boc urmeaza sa fie evaluati astazi, intr-o reuniune programata la Palatul Victoria, incepand cu ora 15.00, in ceea ce priveste stadiul atragerii fondurilor europene. "BAC"-ul la rata absorbtiei s-ar putea dovedi insa de netrecut pentru cel putin patru membri ai Guvernului, precum ministrul Transporturilor, ministrul Mediului, ministrul de Interne si ministrul de Finantelor. Cu o ora inainte de inceperea "examenului", la sediul Guvernului a fost vazut si Traian Basescu.

Ministrii care se vor prezenta la "examen" cu temele nefacute, risca remanierea, daca avem in vedere declaratia facuta de presedintele Traian Basescu luna trecuta. Acesta le-a cerut ministrilor sa se gandeasca daca mai pot face parte din Guvern, dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.

Din cele 16 portofolii ale Guvernului Romaniei, cel putin patru ministri risca sa pice "BAC"-ul la absorbtia fondurilor europene.

Pe primul loc se afla Anca Boagiu, rata de absorbtie la Ministerul Transporturilor ridicandu-se la numai 2,59%.

Locul doi este ocupat de Traian Igas, Ministerul Administratiei si Intenrelor laudandu-se cu 6,82%. Iar pe trei se claseaza Gheorghe Ialomitianu, de la Finante, cu 7%.

Urmatorul mininister cu o rata slaba de absorbite este cel al Mediului, cu 10%.

"Absorbtia fondurilor europene este un obiectiv aflat permanent sub observatia Guvernului (...) Joi vom avea inca o sedinta pe absorbtia fondurilor europene, astfel incat pe perioada verii nimeni sa nu ia piciorul de pe pedala acceleratiei", a declarat Emil Boc, adaugand ca monitorizarea procesului de atragere a banilor europeni va continua pe perioada verii.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, in iunie, sa se gandeasca daca mai pot face parte din Guvern dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.

El a aratat ca modul in care sunt realizate investitiile finantate inclusiv din fonduri UE ar trebui sa reprezinte principalul reper pentru ministri in a considera daca mai pot face parte dintr-un guvern.

Basescu vrea un minister de Afaceri Europene: Marian Sirbu sau Leonard Orban, la conducere... De la Boc pentru "draga de ANI”: doua masini si multe convorbiri telefonice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x