Antena Căutare

PNL anunta contestarea Legii pensiilor la Curtea Constitutionala

Partidul National Liberal a anuntat, astazi, dupa respingerea reluarii votului la Legea pensiilor in plenul Camerei Deputatilor, ca va contesta actul normativ la Curtea Constitutionala

Anuntul a fost facut de catre deputatul PNL Eugen Nicolaescu. El a precizat ca sesizarea va viza elemente de procedura, dar si "vicii de fond".

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu a mai declarat ca "puterea Basescu-Boc-Udrea este o putere totalitara, care se manifesta abuziv in toata societatea, inclusiv in Parlamentul Romaniei".

"Grupul PNL din Camera Deputatilor nu are decat un singur drum: sa conteste aceasta lege la Curtea Constitutionala pe doua aspecte importante: procedura neconstitutionala si neregulamentara de adoptare si o serie de vicii de fond, o serie de prevederi neconstitutionale", a precizat Nicolaescu.

El a spus ca spera ca liberalii sa demonstreze Curtii Constitutionale ca proiectul legii pensiilor este neconstitutional, ca nu trebuie sa fie promulgat, ci sa se intoarca in Parlament pentru a fi rediscutat.

Liderul PNL a mai spus ca "este nepermis" ca o lege atat de importanta sa fie adoptata "prin furt". "PDL, asa cum fura la nivelul intregii tari, fura si in Parlament", a adaugat Eugen Nicolaescu, pe holul Parlamentului, dupa ce Camera Deputatilor a respins solicitarea opozitie de reluare a votului asupra legii pensiilor.

PSD a anuntat inca de saptamana trecuta ca va contesta Legea pensiilor la Curtea Constitutionala.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

VIDEO! Oana Niculescu Mizil a protestat in zeghe la Parlament... Principalele puncte ale discursului lui Traian Basescu in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x