Căutare Live

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru clarificarea mai multor proiecte de lege

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, la sfârşitul lunii august, pentru ca atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul să îşi clarifice poziţia pe mai multe proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară, printre care legea recursului compensatoriu, legea de investigare a magistraţilor sau legea privind amnistia şi graţierea, a anunţat luni prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, la sfârşitul lunii august, pentru ca atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul să îşi clarifice poziţia pe mai multe proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară, printre care legea recursului compensatoriu, legea de investigare a magistraţilor sau legea privind amnistia şi graţierea, a anunţat luni prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Turcan a explicat că în cadrul sesiunii extraordinare pot fi dezbătute proiecte de lege care există deja pe parcursul parlamentar.

“PNL solicită convocarea unei sesiune extraordinare, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este foarte important ca înainte de începerea sesiunii ordinare Parlamentul României să îşi clarifice poziţia pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară şi care sunt de interes public. Conform regulamentului celor două camere şi conform Constituţiei României, în sesiunea extraordinară se pot dezbate proiecte de lege care există deja pe parcursul parlamentar, deci pentru care camerele Parlamentului au fost sesizate”, a afirmat Turcan.

Ea a precizat că PNL doreşte să fie dezbătute în această sesiunea extraordinară legea privind recursul compensatoriu şi cea privind investigarea magistraţilor.

“Aşadat, PNL consideră că este vital ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătută şi respinsă legea privind recursul compensatoriu. De asemenea, PNL solicită respingerea legii privind investigarea magistraţilor, secţia de investigare a magistraţilor”, a precizat prim-vicepeşedintele PNL.

Turcan a mai spus că trebuie luate în discuţie în această sesiunea extraordinară şi OUG 114 şi OUG 51.

“Nu în ultimul rând, sunt două proiecte cu un impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional. Vorbim de OUG 114, ordonanţa care a blocat investiţiile, a alungat investitorii, a blocat creditarea de asemenea şi care a crescut taxele şi tarifele în România. În acelaşi timp există OUG 51 a Guvernului României sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice. Asta înseamnă că elevii care fac naveta la nivel de judeţ pot să rămână fără decontarea navetei, fiind puşi în situaţia să facă autostopul şi să-şi pericliteze siguranţa”, a mai declarat Turcan.

Ea a menţionat trebuie respins proiectul legat de amnistie şi graţiere în această sesiunea extrordinară.

”Mai există un proiect extrem de important, aflat într-un sertar încuiat al Camerei Deputaţilor, la Comisia Juridică şi despre care PSD şi ALDE nu mai spun nimic. Acesta se referă la amnistie şi graţiere. Este un proiect uitat de atac la justiţie şi care poate în orice secundă să favorizeze din nou infractorii aşa cum ne-a obişnuit această majoritate în ultima perioadă. Aşadar pe ordinea pe zi pe care o propunem preşedinţilor celro două camere, dar şi premierului Dăncilă care are decizia politică la PSD se află şi respingerea acestui proiect aflat la Comisia Juridică privind amnistia şi graţierea”, a precizat Turcan, care a spus că această sesiune extraordinară poate fi convocată între 26-30 august.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că această decizia politică a celor care au majoritatea, iar dacă aceasta nu va veni, atunci trebuie convocată sesiunea extraordinară cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor.

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă: "Vom adopta proiectul rectificării bugetare. Este o rectificare pozitivă"... Teodorovici: Prima rectificare bugetară pe 2019 este pozitivă. Deficitul bugetar nu este în pericol...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri