Antena Căutare

Procurorii au ridicat mai multe acte de la AEP, CCR si Evidenta Populatiei privind referendumul

Procurorii de la  Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au ridicat mai multe documente de la Curtea Constitutionala (CCR), potrivit unui comunicat al Ministerului Public. De asemenea, oamenii legii au mai luat acte de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) si de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in cadrul dosarului privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.

Astfel, conform Ministerului Public, au fost ridicate "copiile proceselor verbale, pe suport de hartie, de la toate sectiile de votare infiintate in vederea referendumului national din data de 29 iulie au fost ridicate de la Curtea Constitutionala. In cursul zilei de luni, s-a procedat la audierea unui martor, iar cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare", conform comunicatului.

"In cadrul probatoriului administrat in cauza, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorala Permanenta, precum si de la societatea comerciala desemnata sa realizeze procedurile tehnice, conform art. 431 alin. 5 din Legea 3/2000, copiile de pe listele electorale permanente si listele suplimentare cu semnaturile alegatorilor in original, utilizate la Referendumul national din data de 29 iulie".

De asemenea, de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date au fost ridicate copiile listelor electorale care au fost puse la dispozitia autoritatilor publice locale, precum si situatia statistica la nivel national privind repartizarea pe sectii de votare a celor 18.292.514 de alegatori inscrisi in copiile listelor electorale permanente, pe suport optic (electronic) si pe suport hartie, cu mentiunea "conform cu originalul".

Iar "de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a fost solicitata situatia numerica defalcata pe ani, incepand cu anul infiintarii institutiei (2002) si pana la data de 8 august 2012 a persoanelor carora li s-a acordat cetatenia romana, a persoanelor care au redobandit cetatenia romana si a persoanelor care au renuntat la cetatenia romana, in intervalul respectiv.

Totodata, procurorii au luat de la Directia Generala de Pasapoarte si Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date datele de identificare ale cetatenilor romani care si-au stabilit domiciliul in strainatate.

Fostul ministrul de Interne, Ioan Rus, audiat ca martor in dosarul listelor electorale... Emisarul SUA catre Antonescu: Guvernul american este preocupat de evolutiile din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x