Antena Căutare

PSD propune TVA de 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice

Partidul Social Democrat propune, pentru a contrabalansa eliminarea subventiei la caldura, diminuarea TVA-ului de la 24%, la 5%, pentru combustibilul necesar centralelor termice, a declarat senatorul PSD Alexandru Cordos.

PSD a depus, la inceputul saptamanii, in Senat, motiunea simpla "Caldura care ingheata Romania, regimul Basescu - Boc", semnata de parlamentarii PSD si PNL, ce va fi dezbatuta si votata luni, 3 octombrie.

"Propunerea Guvernului de a elimina subventia si de a acorda o subventie in functie de venituri va afecta peste un milion de familii. Prin aceasta motiune incercam sa atragem atentia ca Romania nu iese din criza si ca populatia nu va supravietui daca, pe de o parte, Guvernul taie salariile, iar pe de alta parte, acelasi Guvern creste toate preturile. De asemenea, am atras atentia ca taierea subventiilor la caldura va lasa in frig peste un milion de familii. Costurile de incalzire se vor majora cu peste 60 la suta fata de iarna precedenta, iar in multe localitati vor fi chiar duble", a precizat Alexandru Cordos.

"O solutie pentru a rezolva problema costurilor pentru populatie este micsorarea TVA pentru combustibilul utilizat la producerea caldurii", a daugat senatorul PSD.

Tudor Ciuhodaru, dat afara din PC dupa ce a votat cu Puterea... Monica Macovei: Ponta nu e doar imatur, are si tupeu. Maine ne spune ca el a unit principatele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x