Antena Căutare

SPECIAL! Deputatul PDL Florin Anghel si-a bagat sotia in escrocheria "Cristal"

Pentru tesatura de smecherii creata in jurul hotelului din statiunea Jupiter, parlamentarul e cercetat de Parchet. Nevasta lui a fost trimisa in judecata.

Deputatul democrat liberal Florin Serghei Anghel este protagonistul unei inginerii financiare prin care Hotelul Cristal din statiunea Jupiter a ajuns in proprietatea unui interpus al sau la un pret de sub 10% din valoarea sa.

Pentru a ajunge in posesia hotelului, Florin Anghel a colaborat cu sotia sa, Danieta Victorita, si cu alte trei persoane din sfera sa de influenta. Pentru manopere dolosive, procurorii i-au trimis in judecata pe sotia deputatului Florin Serghei Anghel, Danieta Victorita, si pe alte doua persoane din sfera de influenta a familiei. Parlamentarul democrat-liberal este cercetat in continuare de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Totul a fost pus la punct de deputatul democrat-liberal Florin Serghei Anghel si sotia sa, Danieta Victorita.

In anul 1995 s-a constituit SC Cristal Jupiter SA. Cinci ani mai tarziu, in anul 2000, din actionariatul societatii faceau parte SC GST&T SA, cu 88,3%, si FPS, cu 11,7%. In luna august 2000, administrator al societatii a fost desemnat actualul deputat Florin Anghel. Doi ani mai tarziu, in martie 2002, s-a modificat din nou actionariatul.

Societatea GST&T SA a ajuns sa detina 99,9924% din capitalul social al SC Cristal Jupiter SA, iar Florin Anghel, sotia sa, Danieta, si alti doi actionari au obtinut cate o actiune care reprezenta fiecare cate 0,0019%. De fapt, SC Cristal Jupiter SA detinea doar Hotelul Cristal si 3.843 de metri patrati de teren.

In vara lui 2004, Florin Anghel a devenit presedintele Consiliului Judetean Prahova si, din motive de incompatibilitate, si-a dat demisia din functia de administrator al Cristal Jupiter SA si in locul sau a lasat-o pe sotia sa. Timp de aproximativ sapte ani, destinele Cristal Jupiter SA au fost in mainile familiei Anghel, prin intermediul actualului deputat PDL si al sotiei sale, Danieta.

De la Anghel pentru Anghel

De fapt, sotii Anghel detineau actiuni la toate societatile din "matricea" ingineriei financiare. Este vorba despre grupul de firme Fibec si Cristal Jupiter SA. Ei au conceput un plan la finalul caruia si-au tras hotel la malul marii pe numele unui interpus la mai putin de 10% din valoarea sa de piata. Totul a inceput in anul 2000, cand Florin Anghel era administrator al SC Cristal Jupiter SA.

Primul pas a fost incheierea unui contract de antrepriza cu SC Fibec Construct SA Campina pentru realizarea tuturor lucrarilor de modernizare si renovare a Hotelului Cristal. Apoi a fost incheiat un alt contract de achizitii cu Fibec Metal Glass SA pentru achizitia de materiale necesare modernizarii hotelului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Consilierii lui Traian Basescu fac proiect de lege pentru privatizarea spitalelor... VIDEO! Crin Antonescu: PNL a inteles ca nu exista o colaborare cu „Basescu si haita lui“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x