Tăriceanu, îl desființează pe Florin Cîțu: E o bătaie de joc la adresa tuturor românilor

Demisia lui Florin Cîțu a fost aspru criticată de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE susține că această decizie este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor.

”E o surpriză de proporții. Este după părerea mea cea mai neverosimilă situație politică cu care mă întâlnesc de 30 de ani. Este literalmente o desconsiderare a instituției Parlamentului. E o bătaie de joc la adresa Parlamentului. E o bătaie de joc la adresa tuturor românilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE crede că demisia lui Florin Cîțu pare o joacă din partea PNL.

„Ne jucăm de-a desemnarea primului ministru. Nici în republicile bananiere nu se întâmplă un asemenea lucru.”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei declarații de presă.

“Este literalmente o desconsidere a instituţiei Parlamentului, este o bătăie de joc la adresa Parlamentului. Ceea ce e mai grav este că este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârşit. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări, miniştrii au venit în Parlament, comisiile s-au reunit , au fost audiaţi miniştrii şi în momentul în care trebuia să vină la votul de învestire, dă bir cu fugiţii. Este un comportament iresponsabil. Spuneam că e o bătaie de joc, este un fel de golănie, este similar cu jocul alba-neagra pe care îl vedem practicat prin anumite locuri”, consideră Tăriceanu.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, joi, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament.

Citește și: Analist politic: Florin Cîțu a fost forțat de Ludovic Orban să-și depună mandatul

De partea cealaltă, Partidul Național Liberal, prin vocea lui Florin Roman, liderul deputaților liberali, consideră că gestul este unul de mare reponsabilitate.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune că ce s-a întâmplat este o ruşine pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis.

“Nu există aşa ceva în întreaga lume, e o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis, că face astfel de desemnări, în bătaie de joc cu iresponsabilitate, mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească, nu suntem bătaia de joc a lor şi nu se poate o ţară întreagă să fie ţinută la cheremul unor iresponsabili. Preşedintele acţionează iresponsabil, Orban la fel. E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales când suntem confruntaţi cu această criză uriaşă, care vedeţi cât de repede se extinde, vedeţi ce măsuri excepţionale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea graniţelor şi noi ne jucăm de-a desemnarea primului ministru care dă bir cu fugiţii în ultima clipă. Eu sunt atât de indignat, nu mi-am imaginat vreodată că ajungem să ne comportăm aşa. Nici în republicele bananiere nu se întâmplă astfel de lucruri”, a mai afirmat liderul ALDE.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri