Antena Căutare

Tăriceanu, îl desființează pe Florin Cîțu: E o bătaie de joc la adresa tuturor românilor

Demisia lui Florin Cîțu a fost aspru criticată de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE susține că această decizie este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor.

”E o surpriză de proporții. Este după părerea mea cea mai neverosimilă situație politică cu care mă întâlnesc de 30 de ani. Este literalmente o desconsiderare a instituției Parlamentului. E o bătaie de joc la adresa Parlamentului. E o bătaie de joc la adresa tuturor românilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE crede că demisia lui Florin Cîțu pare o joacă din partea PNL.

„Ne jucăm de-a desemnarea primului ministru. Nici în republicile bananiere nu se întâmplă un asemenea lucru.”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei declarații de presă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, joi, când ar fi urmat ca Guvernul său să primească votul de învestitură în Parlament.

Citește și: Analist politic: Florin Cîțu a fost forțat de Ludovic Orban să-și depună mandatul

De partea cealaltă, Partidul Național Liberal, prin vocea lui Florin Roman, liderul deputaților liberali, consideră că gestul este unul de mare reponsabilitate.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune că ce s-a întâmplat este o ruşine pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis.

“Nu există aşa ceva în întreaga lume, e o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis, că face astfel de desemnări, în bătaie de joc cu iresponsabilitate, mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească, nu suntem bătaia de joc a lor şi nu se poate o ţară întreagă să fie ţinută la cheremul unor iresponsabili. Preşedintele acţionează iresponsabil, Orban la fel. E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales când suntem confruntaţi cu această criză uriaşă, care vedeţi cât de repede se extinde, vedeţi ce măsuri excepţionale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea graniţelor şi noi ne jucăm de-a desemnarea primului ministru care dă bir cu fugiţii în ultima clipă. Eu sunt atât de indignat, nu mi-am imaginat vreodată că ajungem să ne comportăm aşa. Nici în republicele bananiere nu se întâmplă astfel de lucruri”, a mai afirmat liderul ALDE.

Prima reacție din PNL, după demisia lui Florin Cîţu. Explicații controversate... Florin Cîțu, explicații halucinante despre demisie. Se folosește de coronavirus, dar vorbește de nevoia unui succes al l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x