Antena Căutare

UPDATE! Guvernul Ungureanu a TRECUT de votul din Parlament

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament in sedinta de joi.

UPDATE 18.00: Mihai Razvan Ungureanu si ministrii sau depun juramantul

UPDATE 17.55: SUA si Marea Britanie saluta Guvernul Ungureanu

UPDATE 17.25: Traian Basescu a semnat decretul de numire a noului Guvern

UPDATE 16.15: USL contesta validarea Guvernului Ungureanu la CCR

UPDATE 15:45 Ponta, discurs "moale" la adresa noului Guvern: Vicepresedinte PNL, mirat de declaratiile pesedistului

UPDATE 14:18
Guvernul Ungureanu a obtinut votul Parlamentului cu 237 de voturi pentru si 2 voturi impotriva.

UPDATE 13:45
Votul parlamentarilor asupra noului Guvern a inceput.


UPDATE 12:12 Ponta: Nu se poate vorbi despre marirea salariilor, ci despre revenirea la normal

UPDATE 11:59 Mihai Razvan Ungureanu in plenul Parlamentului: DNA si ANI vor continua sa fie pilonii principali ai luptei anti-coruptie

UPDATE 11:52
Mihai Razvan Ungureanu prezinta lista noilor ministri propusi, programul de guvernare si obiectivele noului Cabinet in fata plenului.

UPDATE 11:41 In acest moment, la sedinta Parlamentului sint prezenti 237 de parlamentari. Cvorumul de sedinta si numarul de voturi necesar pentru trecerea Guvernului Ungureanu este 233. Din Coalitia de guvernare lipsesc doi parlamentari: Wiliam Brinza (PDL) - a anuntat ca nu este in tara, si Verestoy Attila (UDMR) - internat in spital.

Sever Voinescu (PDL): Din punct de vedere duhovnicesc, aceasta saptamana se cheama saptamana smereniei. [...] Urez mult succes Guvernului Mihai razvan Ungureanu, un Guvern de care Romania are nevoie. [...]Vreau sa salut prezenta in sala a unor lideri ai opozitiei. [...] A venit vremea faptelor si vremea vorbelor a cam trecut. PDL a inteles ca societatea cere in acest moment o schimbare si inaugurarea unui nou mod de a fi in politica. PDL a inteles sa isi improspateze expresia guvernamentala. Toti ministrii PDL din noul Guvern sunt figuri noi, proaspete, cu o solida expertiza in spate. Incepe un nou mod de a face politica in Romania.

UPDATE 11:07 Minoritatile vor vota noul Guvern, dar pun conditii

Deputatii minoritatilor au decis sa sustina in plenul Parlamentului noul Executiv insa cer ca, incepand cu luna mai, pensiile si salariile sa fie marite si sa fie protejat mediul de afaceri.

In Parlament vor vota doar reprezentantii coalitiei care pot asigura majoritatea.

Vot de investitura, fara opozitie

USL a anuntat ca nu participa la votul de investitura a noului Guvern. Coalitia are 240 de parlamentari care pot fi prezenti la sedinta. Votul va fi secret cu bile. In sala sunt prezenti si cativa parlamentari ai Opozitei pentru a lua act de asigurarea cvorumului necesar pentru vot.

Trei independenti, trei reprezentanti ai UDMR, doi ai UNPR - toti prezenti si in Guvernul Boc - si noua democrat-liberali este formula de cabinet propusa de fostul sef SIE.

Pentru a fi investit, Guvernul propus de Ungureanu trebuie sa primeasca votul majoritatii de 233 de parlamentari, lucru fezabil, in absenta unor elemente surpriza, in conditiile in care grupurile din arcul guvernamental au, impreuna, 244 de deputati si senatori.


Foto: Intact Images

VIDEO! Mircea Badea: Ungureanu n-a pus niciun ministru, a primit numele servite de la partid... Elena Udrea: Sunt sanse mari ca PDL sa castige viitoarele alegeri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x