Antena Căutare

UPDATE! Ministrul Sanatatii a demisionat! Cseke, nemultumit de rectificarea bugetara

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca si-a inaintat demisia, in urma unei discutii cu premierul Emil Boc. Demisia este deja inregistrata la cabinetul premierului si acceptata.

UPDATE 17.10: Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat ca demisia ministrului Sanatatii, Cseke Attila, este un act unilateral, fiind decizia acestuia, ea mentionand ca postul revine tot UDMR

UPDATE 16.50: Ministrul Cseke Attila trebuie felicitat pentru ca nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate, a declarat presedintele PC, Daniel Constantin

UPDATE 16.35: Presedintele PSD, Victor Ponta, crede ca demisia ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, "este un gest de onoare, dar este un gest inutil"

UPDATE 15.50: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca regreta demisia lui Cseke Attila, precizand ca Uniunea va numi un nou ministru al Sanatatii in urmatoarele 15 zile.

"Domnul Cseke a facut o treaba extraordinara la Ministerul Sanatatii , de la bun inceput a fost pilonul principal in sistemul de sanatate pentru a-l reforma. In ultimul an si sapte luni, de cand a condus Ministerul Sanatatii, a dat dovada de seriozitate si consecventa si a facut reforme care nu au fost facute in ultimii 11 ani.

Regret demisia domnului Cseke, il inteleg si ii multumesc pentru eforturile facute pentru a reforma sistemul de sanatate. UDMR va gasi un inlocuitor in termen de 15 zile, iar in acest interval domnul Cseke va conduce Ministerul Sanatatii",
a declarat Kelemen Hunor.

UPDATE 15.40:








„Sper ca UDMR sa reuseasca sa desemneze o alta persoana pentru preluarea functiei. Masurile de reforma trebuie continuate",

Cseke Attila a precizat ca abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificarii bugetare si ca nu a fost consultat in legatura cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".

Cseke Attila a tinut sa precizeze la conferinta in care si-a anuntat demisia ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor. In acest sens, Cseke a declarat, mai in gluma, mai in serios, ca ar fi interesant ca ministrul de la Finante sa preia si Ministerul Sanatatii, pentru a se convinge de problemele sistemului.

In acelasi timp, ministrul demisionar a adaugat ca premierul Emil Boc i-a cerut sa nu plece din fruntea Ministerului Sanatatii.

Demisia lui Cseke Attila vine in contextul in care Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, la TVR 1, ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se inteleg" si "pun ordine in cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii. Presedintele a mentionat ca a avut o discutie cu premierul si va trebui gasita o solutie "foarte rapid".

"Ori se inteleg, ori isi vad de drum amandoi", a spus Basescu, in legatura cu cheltuirea banilor in sistemul de sanatate.

Foto: Intactimages

Ponta, despre demisia lui Cseke: Un gest de onoare, dar inutil. UDMR va ramane la guvernare... Titus Corlatean: Traian Basescu ar putea fi suspendat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x