Live acumFilm: Jaf in stil italian
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

VIDEO! Igas continua seria greselilor gramaticale: Cetatenii sa nu plece din localitate decat daca este "IMPETUOS" necesar

Traian Igas a folosit noi cuvinte gresite, intr-o conferinta pe care a avut-o vineri in cadrul Ministerului de Interne. Seful portofoliului de Interne i-a sfatuit pe cetateni sa nu paraseasca localitatile decat daca este "IMPETUOS necesar".

"Cetatenii sa nu incerce sau sa plece din localitate decat daca este IMPETUOS necesar", a spus ministrul.

IMPETUÓS, -OÁSA, impetuosi, -oase, adj. Care dovedeste o forta sau se manifesta ca o forta de nestapanit; navalnic, tumultuos. [Pr.: -tu-os] - Din fr. impétueux, lat. impetuosus.

Joi seara Igas a avertizat populatia ca ne asteapta in urmatoarele zile o iarna mai grea decat cea din '54, desi seful prognozelor in ANM a dezmintit anuntul.

In cadrul unei alte conferinte, Igas a vorbit despre activitatile din ministerul de resort referindu-se la "activitati criminologene". De asemenea, intr-o alta propozitie, Ministrul de Interne al tarii a folosit termenul "complect".

"Vorbim de analiza tactica, de harti, activitati CRIMINOLOGENE si alte modalitati specifice", a spus Igas in cadrul conferintei.

"Vorbiti despre reducerea numarului de politisti rurali. Lucru COMPLECT fals", a persistat in greseala ministrul.

Igas a gafat cu ceva timp in urma si in fata granicerilor din Tulcea, referindu-se la activitatea de braconaj folosind termenul de "BRANCONAJ".

De asemenea, Ministrul de Interne Traian Igas a incurcat judetul Vaslui cu Vrancea la o intalnire cu autoritatile din vama Leuseni, Republica Moldova.Foto: Intact Images

Recomandari