Antena Căutare

VIDEO! Igas continua seria greselilor gramaticale: Cetatenii sa nu plece din localitate decat daca este "IMPETUOS" necesar

Traian Igas a folosit noi cuvinte gresite, intr-o conferinta pe care a avut-o vineri in cadrul Ministerului de Interne. Seful portofoliului de Interne i-a sfatuit pe cetateni sa nu paraseasca localitatile decat daca este "IMPETUOS necesar".

"Cetatenii sa nu incerce sau sa plece din localitate decat daca este IMPETUOS necesar", a spus ministrul.

IMPETUÓS, -OÁSA, impetuosi, -oase, adj. Care dovedeste o forta sau se manifesta ca o forta de nestapanit; navalnic, tumultuos. [Pr.: -tu-os] - Din fr. impétueux, lat. impetuosus.

Joi seara Igas a avertizat populatia ca ne asteapta in urmatoarele zile o iarna mai grea decat cea din '54, desi seful prognozelor in ANM a dezmintit anuntul.

In cadrul unei alte conferinte, Igas a vorbit despre activitatile din ministerul de resort referindu-se la "activitati criminologene". De asemenea, intr-o alta propozitie, Ministrul de Interne al tarii a folosit termenul "complect".

"Vorbim de analiza tactica, de harti, activitati CRIMINOLOGENE si alte modalitati specifice", a spus Igas in cadrul conferintei.

"Vorbiti despre reducerea numarului de politisti rurali. Lucru COMPLECT fals", a persistat in greseala ministrul.

Igas a gafat cu ceva timp in urma si in fata granicerilor din Tulcea, referindu-se la activitatea de braconaj folosind termenul de "BRANCONAJ".

De asemenea, Ministrul de Interne Traian Igas a incurcat judetul Vaslui cu Vrancea la o intalnire cu autoritatile din vama Leuseni, Republica Moldova.



Foto: Intact Images

Ponta: De principiu, vom merge la consultari. Decidem luni la USL mandatul... Delegatia FMI, BM si CE, in discutii cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x