Antena Căutare

Rugăciunea copiilor către Sfântul Nicolae, ocrotitorul lor

Sfântul Nicolae este prăznuit de credincioșii de pretutindeni pe data de 6 decembrie, în fiecare an. Aceasta este o sărbătoare specială pentru creștini, ale căror gânduri merg spre ocrotitorul copiilor, înălțând rugăciuni pentru binecuvântare, sănătate și protecție.

Colaj Sfântul Nicolae și copii care se roagă Galerie
Rugăciunea copiilor către Sfântul Nicolae, ocrotitorul lor | Shutterstock

Pe lângă tradițiile și obiceiurile care se respectă în acestă zi sfântă, este bine să rostim o rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae care îi protejează pe copii și pe familiile acestora.

Sfântul Nicolae, pe care îl cinstim anul acesta în ziua de miercuri, 6 decembrie, a fost o persoană bună care îi ajuta pe toți ce se aflau în necaz, dar mai ales pe copiii nevoiași.

Legenda lui Moș Nicolae este legată de compasiunea pe care bătrânelul o avea față de cei săraci, oferindu-le ajutor moral și material de fiecare dată când avea ocazia.

Citește și: Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data de 6 decembrie

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor și al familiei

Sfântul Nicolae a fost un fiu milos, curajos și foarte înțelept. Fiind singur la părinți, acesta s-a apropiat de alți copii și le-a fost alături tuturor, dar mai ales atunci când cei din jurul lui aveau nevoie.

Moș Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor și al familiei datorită bunătății de care a dat dovadă în timpul vieții sale și datorită faptelor pe care le-a făcut pentru cei mai săraci oameni de la acea vreme. Bătrânelul era blând, smerit cu duhul și tatăl tuturor sărmanilor.

Sfântul Nicolae era aehierul lui Iisus Hristos și provenea din părinți credincioși și bogați, având o viață plină de credință.

Bătrânelul îi alina pe săraci și îi mângâia pe cei aflați în suferință, octrotindu-i în special pe copii.

Citește și: Ce cadouri nu e bine să faci de Sfântul Nicolae 2023. Atrag ghinionul și necazul în casă

Ziua în care Sfântul Nicolae este prăznuit este un prilej foarte bun pentru ca toate familiile să se roage pentru sănătate și pentru o viață lipsită de rele. În rândurile de mai jos poți citi cea mai puternică rugăciune pentru ajutorul copiilor, pentru a fi feriți de necazuri, păziți de boli și ajutați în fiecare moment al vieții.

Rugăciunea copiilor către Sfântul Nicolae se rostește pe 6 decembrie

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin”

Citește și: Care este povestea lui Moș Nicolae și când îl așteaptă copiii

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x