Antena Căutare

Rugăciunea pe care copiii trebuie să o rostească în ziua de Crăciun. Le aduce liniște, sănătate și protecție

Crăciunul sau ziua de 25 decembrie 2023, când e sărbătorită nașterea Domnului Iisus Hristos, este una foarte importantă pentru creștini. De aceea, dincolo de slujba de la biserică, mulți dintre enoriași rostesc rugăciuni puternice. Nici copiii nu fac excepție. Iată mai multe rugăciuni de Crăciun pentru cei mici.

fetita care se roaga sub o patura si cu o instalatie in fata Galerie
Crăciunul sau ziua de 25 decembrie 2023, când e sărbătorită nașterea Domnului Iisus Hristos, este una foarte importantă pentru creștini. De aceea, dincolo de slujba de la biserică, mulți dintre enoriași rostesc rugăciuni puternice. Nici copiii nu fac excepție. Iată mai multe rugăciuni de Crăciun pentru cei mici. | Shutterstock.com

Rugăciunea este un element important din viața creștinilor ortodocși, de aceea există rugăciuni speciale pentru anumite sărbători importante, precum Crăciunul. În Sfânta Zi de 25 decembrie, când Mântuitorul Iisus Hristos a venit pe lume, este bine să rostim cuvântări.

Nici copiii nu ar trebui să facă excepție și există rugăciuni simple, dar de impact, și pentru ei.

Citește și: Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru a sta departe de cele rele. Cât timp se rostește și de ce este atât de importantă

Rugăciunea pe care copiii trebuie să o rostească în ziua de Crăciun. Le aduce liniște, sănătate și protecție

În rândurile de mai jos o să regăsiți mai multe rugăciuni. Prima, ”De mână cu îngerul meu”, e ideală pentru copiii micuți, care, dată fiind vârsta, nu au răbdare să rostească lungi cuvântări.

E ideală pentru Crăciun pentru că se adresează pruncului Iisus Hristos:

De mână cu îngerul meu păzitor, te rog Iisuse Hristoase, Doamne, lasă-mă să te țin de haină, ca Lumina Ta plină de iubire să fie și asupra noastră mereu. Amin!

Pentru copiii mai mari, rugăciunea de mai jos, adresa tot lui Iisus Hristos, aduce protecție, sănătate și liniște.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea şi îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă şi neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică şi cu cutremur, aduc Ţie mulţumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tău. Te slăvesc, Te laud şi Te cânt ca pe un Domn, Stăpân şi făcător de bine. Şi iarăşi căzând înaintea Ta, îţi mulţumesc şi cu smerenie mă rog nemăsuratei şi negrăitei Tale milostiviri, ca şi de acum înainte să-mi dăruieşti faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine şi de aproapele meu. Izbăveşte-mă de tot răul şi necazul. Dăruieşte-mi linişte şi mă învredniceşte ca în toate zilele vieţii mele totdeauna mulţumire să-Ți aduc şi să grăiesc şi să cânt cele preabune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Citește și: Rugăciunea copiilor către Sfântul Nicolae, ocrotitorul lor

Rugăciuni puternice pe care copii le pot rosti în ziua de Crăciun

În fiecare an bisericile creștin-ortodoxe din toată lumea țin slujbe speciale cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Dincolo de rugăciunile spuse în biserici, enoriașii, indiferent de vârsta lor, pot intra în contact direct cu divinitatea prin intermediul următoarelor cuvântări.

În rândurile următoare puteți regăsi mai multe rugăciuni pe care cei mici să le spună de Crăciun:

1. "Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas de mare sărbătoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

2. Slavă Ţie, împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul, a mă scula şi a dobândi intrare în Sfântă Casa Ta, primeşte, Doamne, şi glasul rugăciunii mele ca şi al Sfintelor şi înţelegătoarelor Tale puteri, şi binevoieşte ca din inimă curată şi cu duh de umilinţă, să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze, ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor înţelepte cu luminata făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine Dumnezeu Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.

Citește și: Unde se află moaștele Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Unde se pot ruga creștinii pentru sănătate

3. Pentru toate-ţi mulţumesc
Scumpul meu Tată ceresc,
Iar Tu, Bunule Iisus,
Ocroteşte-mă de sus.
Fii alăturea de mine
Căci eu Te iubesc pe Tine.
Amin

4. Doamne Dumnezeule cel Atotbun, care mi-ai dăruit părinţi buni, ca prin ei să mă împărtăşesc de multe binefaceri; Cel ce voieşti să le fiu mulţumitor pentru toate îngrijirile ce au avut şi au faţă de mine. Ţie mă rog cu umilinţa pentru sănătatea şi mântuirea lor. Dumnezeule, Cel ce eşti atotîndurat, dar şi atotdrept, Care binecuvintezi pe fii pentru părinţii lor şi adeseori în dreapta Ta mânie îi pedepseşti pentru păcatele lor, primeşte umilita mea mulţumire pentru binefacerile ce le reverşi neîncetat asupra părinţilor mei.

Trimite-le, Stăpâne cel Atotbun, şi în viitor binecuvântările Tale şi le iartă lor toate greşelile pe care ca nişte oameni le-au făcut. Învaţă-mă ca să cinstesc în ei puterea Ta şi să le fiu recunoscător şi mulţumitor pentru viaţa ce mi-au dat-o şi pentru toate îngrijirile ce au avut şi au faţă de mine. Ajută-mi ca să urmez poruncile Tale cele Sfinte, să le fiu supus, ascultător şi să nu fac nimic care să-i amărască şi să-i întristeze. Răsplăteşte-le, Prea Bunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea şi îngrijirea neadormită ce întotdeauna o au pentru mine. Apără-i de toate nenorocirile şi întristările. Dă-le viaţă lungă, fericită, liniştită şi paşnică. Fă-i părtaşi la binecuvântarea Sfinţilor Tăi, înmulţeşte roadele ostenelilor lor, fă să prisosească peste ei binefacerile Tale şi să sporească în virtuţi şi în îndestulare ca să Te binecuvântăm în toate zilele vieţii noastre. Amin.

Citește și: Rugăciune către Sfântul si Dreptul Simeon, ocrotitorul copiilor mici. Ruga de ajutor care se spune pe 3 februarie

Cea mai puternică rugăciune a mamei pentru copiii săi de Crăciun

Părinte al îndurărilor şi a toată milostivirea! Din dragoste de mamă, le-aş dori copiilor mei toată îmbelşugarea bunătăţilor pământeşti, le-aş dori binecuvântare din roua cerului şi din grăsimea pământului, însă fie cu ei sfântă voia Ta! Rânduieşte-le soarta după bună voirea Ta, nu îi lipsi în viaţă de pâinea cea spre fiinţă, trimite-le toate cele trebuitoare în vremelnicie spre dobândirea veşniciei fericite, fii milostiv cu ei când vor păcătui înaintea Ta, nu le socoti lor păcatele tinereţii şi ale neştiinţei, fă inimile lor să se umilească atunci când se vor împotrivi călăuzirii harului Tău, pedepseşte-i şi miluieşte-i, îndreptân-du-i la calea bineplăcută Ţie, dar fără să-i lepezi de la faţa Ta! Primeşte cu bunăvoinţă rugăciunile lor, dăruieşte-le reuşită în tot lucrul bun, nu abate faţa Ta de la ei în zilele necazului lor, ca să nu-i ajungă ispite mai presus de puterile lor.

Adumbreşte-i cu mila Ta, ca să umble îngerul Tău cu ei, păzindu-i de toată nenorocirea şi calea rea” – astfel continuă cea mai puternică rugăciune a mamei pentru copiii săi. Dumnezeule Atotbune! Fă-mă mamă care se veseleşte de copiii săi, ca să îmi fie bucurie în toate zilele vieţii mele şi sprijin la bătrâneţe. Învredniceşte-mă să mă înfăţişez împreună cu ei la Înfricoşătoarea Ta Judecată nădăjduind în milostivirea Ta şi să zic cu nevrednică îndrăznire: „Iată eu şi pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!”, ca împreună cu ei, preaslăvind bunătatea Ta cea nepovestită şi iubirea Ta veşnică, să preaînalţ preasfânt numele Tău, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, în vecii vecilor. Amin.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x