Antena Căutare

A fost decernat Premiul Nobel pentru Chimie 2018

Premiul Nobel pentru Chimie 2018 a fost decernat la Stockholm. Vezi care au fost laureații distincției doar pe a1.ro

A fost decernat Premiul Nobel pentru Chimie 2018
Premiul Nobel pentru Chimie | twitter.com

Miercuri, 3 octombrie 2018, Academia Regală de Știință din Suedia va anunța cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Chimie. În 2017, Premiul Nobel pentru Chimie a mers la Jacques Dubochet de la Universitatea din Lausanne, Elveţia, Joachim Frank de la Columbia University, New York, SUA, şi Briton Richard Henderson de la Laboratorul de Biologie Moleculară de la Cambridge, Marea Britanie.

Ei au obținut distincția pentru studiul lor prin care au reușit dezvoltarea crio-microscopiei electronice. Prin intermediul acestui procedeu ei au reușit să determine structura moleculelor vii în imagini cu rezoluție foarte mare.

Anul acesta, Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat lui George P. Smith, Frances H. Arnold și Sir Gregory P. Winter. Frances H. Arnold a câștigat această distincție pentru evoluția dirijată a enzimelor, iar George P. Smith și Sir Gregory P. au obținut acest premiu pentru natura bacteriofagă a anticorpilor și peptidelor.

Vineri, 5 octombrie, va fi anunțat Premiul Nobel pentru Pace. Premiul Nobel pentru literatură nu se va mai acorda, pentru prima oară după 70 de ani. În acest an, fiecare premiu acordat valorează aproximativ 940.500 de euro. În cazul în care există mai mulți laureați, suma va fi împărțită.

Dacă nu știi deja care sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Fizică și cei ai Premiului Nobel pentru Medicină, te invit să citești pentru a afla.

Sursă foto: Twitter Nobel Prize

ULTIMĂ ORĂ! Alertă la o școală, în urmă cu puțin timp! ȘASE COPII, duși de URGENȚĂ la spital! Alți 15 au avut nevoie de... Evaluare Națională 2019 clasele 2, 4 și 6. Data când se dau examenele! Anunț oficial!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x