Antena Căutare

Elevii care sustin pentru a treia oara BAC-ul vor plati o taxa

Cine nu ia bacul de doua ori, a treia oara plateste! Asta a decis Ministerul Educatiei, dupa rezultatele dezastruoase repetate. Fiecare absolvent de liceu care si-a incercat deja de doua ori norocul trebuie sa scoata din buzunar cate 39 de lei pentru fiecare proba la care a picat.

Fie ca sunt sau nu de acord, elevii nu au alta solutie. E simplu, cine nu plateste, nu da bacul.

Inspectoratul Scolar considera ca aceasta taxa este benefica. Banii incasati vor putea acoperi o parte din cheltuielile examenului de bacalaureat. Spre exemplu, pentru examenul de bacalaureat care tocmai s-a incheiat in Gorj au fost cheltuiti 20.000 de lei.

"Probabil ca din acesti bani se platesc o parte din cheltuielile aferente examenului de bacalaureat. Plata se face la casieria liceului unde a terminat elevul respectiv si unde se si inscrie pentru sesiunea de bacalaureat", a declarat inspectorul general ajunct al ISJ Gorj, Ion Isfan.

Cei mai multi bani vor incasa insa liceele cu profil tehnologic. Un astfel de exemplu este un liceu din Targu Jiu unde numai sesiunea acesta 20 de elevi au dat bacul pentru a treia oara.

Elevii care nu au promovat nici acum Bacalaureatul se pot inscrie incepand de luni in sesiunea din toamna.

Cei peste 100.000 de elevi care au picat BAC-ul fac gaura in bugetul Romaniei... Seceta face prapad in mai multe zone din tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x