Antena Căutare

Criza de coronavirus se adâncește în România. Avertismentul lansat de medicii infecționiști: ”Tot mai mulți pacienți declarați vindecați sunt depistați pozitiv!”

Criza de coronavirus pare să se adâncească în România, întrucât apar tot mai multe cazuri de persoane care au fost infectate, s-au vindecat, iar acum, când au fost retestate, rezultatele sunt pozitive. 

Potrivit Antena 3, mai mulți pacienţi declaraţi vindecaţi şi externaţi revin în spital şi sunt testaţi din nou pozitiv, atrag atenţia medicii infecţionişti. Patru astfel de cazuri s-au înregistrat doar la Iaşi, iar un alt exemplu este cel al şefei secţiei de Infecţioase de la Spitalul din Suceava.

”Au fost pacienți, care au fost declarați vindecați, având două teste negative, la interval de 24 de ore și ulterior au apărut la testare pozitiv. Unii au fost simptomatici, alții asimptomatici.

Ei sunt românii care scapă de izolarea de 14 zile la revenirea în țară. Au fost publicate condiţiile pentru călătoriile în străinătate

Am observat, că în special, organismele imuno-deprimate pot prezenta forme simptomatice de boală. Este un virus pe care nu îl cunoaștem. Ar trebui să răspundem la întrebări, multe, precum că așa după cum vedem nu toate organismele reușesc să elimine virusul din organism. Pentru că proabil, nu toate organismele reușesc să producă o cantitate de anticorpi suficientă sau în timp util, astfel încât să poată să aducă la eliminarea coronavirusului.

Atunci apar astfel de recăderi.”, a spus dr Carmen Dorobăt, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până astăzi, 12 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.404 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.445 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1380 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.06.2020 (10:00) – 12.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (7 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Chinezii au mințit! Când a început, de fapt, pandemia de coronavirus! Câteva imagini din satelit i-au dat de gol! „Datele coincid cu multe căutări online pe unele cuvinte-cheie” - FOTO

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria de vârstă 60-69 ani, trei decese la categoria de vârstă 70-79 ani și patru decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 222 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Compania americană Moderna va începe în iulie faza finală a studiului clinic pentru vaccinul împotriva Covid-19

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.030 de persoane. Alte 101.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Bărbat de 50 de ani, lovit în timp ce traversa pe trecerea de pietoni de un deputat PSD. Femeia a fugit de la fața locul... A fost aruncată în închisoare, de soțul răzbunător! Diana a fost acuzată că și-ar fi răpit propriul copil. Apel disperat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x