FOTO | Ambulanțierii au ieșit în stradă: "Ne-ați folosit și ne-ați mințit. Reparați ce ați greșit". I-au plâns pe cei morți și și-au strigat durerea

Aproximativ 2.000 de angajaţi ai serviciilor de ambulanţă au protestat miercuri în Bucureşti şi în judeţe, această acţiune sindicală fiind organizată pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă.

FOTO | Ambulanțierii au ieșit în stradă: "Ne-ați folosit și ne-ați mințit. Reparați ce ați greșit". I-au plâns pe cei morți și și-au strigat durereaAstfel, Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România a organizat, în Parcul Izvor, o acţiune de comemorare a celor doi colegi decedaţi în timpul pandemiei de COVID-19, sub forma unui moment de depunere de flori, ocazie cu care liderul sindical Gheorghe Chiş a explicat nemulţumirile salariaţilor din serviciile de ambulanţă faţă de acţiunile guvernanţilor şi legiuitorilor.

Protestul anunţat iniţial a fost transformat în moment comemorativ, deoarece sindicaliştii au fost anunţaţi de Primăria Capitalei că prevederile legale în vigoare la această dată, respectiv în starea de alertă, nu permit desfăşurarea de acţiuni revendicative de tip protest public, a explicat Chiş.

Astfel de protestea au mai avut loc și în Arad, Bistrița-Năsăud, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Olt și Tulcea.

FOTO | Sfidarea istoriei. Statuia lui Cristofor Columb, descoperitorul Americii, dărâmată, arsă și aruncată în lac de către protestatari: "Columb înseamnă genocid. A fost un criminal!"

ARAD

La Arad, în jur de 40 de angajaţi din cei 250 ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean au protestat în curtea sediului din municipiu, fără ca activitatea să fie afectată, potrivit Agerpres.

BISTRIŢA-NĂSĂUD

Avertisment: "Trebuie luată măsura imediat!". Ce ar putea împiedica al doilea val de coronavirus la nivel mondialPeste 20 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud s-au adunat miercuri dimineaţă, începând cu ora 10.00, în curtea instituţiei, pentru a protesta faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la revendicările sindicale, dar şi faţă de faptul că o parte dintre angajaţi nu a primit stimulentul pentru COVID-19, având în vedere că acesta s-a acordat începând cu data de 7 aprilie

ÎPS Pimen, comemorat cu fast la Suceava, la 40 de zile de la trecerea în neființă. Anunțul făcut de primarul orașului: ”Va fi zi de doliu, vor fi coborâte steagurile în bernă!

GALAŢI

O parte din membrii Sindicatului "Ambulanţa" Galaţi, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), au participat, miercuri, la protestul ambulanţierilor care s-a desfăşurat în toată ţara, în intervalul orar 10.00-12.00.

Protestatarii au purtat la braţ banderole albe iar pe ambulanţe au fost lipite hârtii cu mesajul "protest naţional".

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri