Căutare Live

Atenție, șoferi! Amenzile au crescut recent de până la 5 ori! Ce nu mai aveți voie să faceți la volan

Amenzi de 10 mii de lei pentru șoferi! Aceasta este noutatea polițiștilor. Sunt mai multe contravenții care s-au schimbat din temelii.

Atenție, șoferi! Amenzile au crescut recent de până la 5 ori! Ce nu mai aveți voie să faceți la volan

Amenda minimă pentru parcarea ilegală pe locurile rezervate persoanelor cu handicap s-a dublat, de la 1.000 lei la 2.000 lei, iar cea maximă a crescut chiar de 5 ori, de la 2.000 lei la 10.000 lei. Numeroși șoferi au avut deja surpriza neplăcută de a primi amenzile majorate, regulile prevăzând și ridicarea mașinii de pe locul respectiv.

Un copil de șase ani a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi mâncat seminţe de mătrăgună. În ce stare se află băiețelul?

„Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens”, se arată în Legea nr. 145 din 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020, și intrată în vigoare la data de 25 iulie 2020.

Amendă de până la 10.000 de lei pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Şi până la intrarea în vigoare a Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, cei care parcau pe aceste locuri primeau amenzi mai mari decât dacă ar fi parcat şi nu ar fi plătit parcarea. De acum, însă, amenda minimă în acest caz s-a dublat, de la 1.000 lei la 2.000 lei, iar cea maximă a crescut chiar de 5 ori, de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Spitalul ROL II din Capitală reia, duminică, internările pentru pacienţii Covid-19

Cum poliţiştii au demarat deja controalele, este bine să vă gândiţi de două ori înainte să alegeţi un astfel de loc de parcare, dacă nu sunteţi deţinătorul unui document care să vă permită parcarea pe aceste locuri.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă”...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri