- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Anamaria Vartolomei este originară din Dărmănești, județul Bacău, și încă de la 6 ani, o vârstă fragedă, s-a mutat alături de părinții ei în Franța, acolo unde a avut un succes fulminant în carieră la numai 22 de ani, potrivit culturaladuba.ro.
„Sosirea în Franța fost ca o a doua naștere pentru mine. Nu știam să vorbesc limba, nu știam nimic legat de cultura de aici, nu înțelegeam ce se întâmplă în jurul meu. Eram într-o lume nouă, diferită, iar mie îmi era dor de bunici. A fost un șoc atât de mare pentru mine, încât mi-am pierdut din amintirile de atunci”, a spus tânăra pentru sursa citată.
După terminarea bacalaureatului, românca a fost admisă la Facultatea de Litere Moderne de la Sorbona, dar a renunțat ascultând mai degrabă vocea interioară care o ghida către actorie.
„Mama m-a bătut la cap că e bine să am o facultate, m-am dus o zi și după aia am zis că nu îmi place și nu vreau să mai merg. Mi se pare foarte greu să te concentrezi pe ceva, când tu ești concentrat și pasionat de altceva”, a spus românca pentru culturaladuba.ro.
De asemenea, nu și-a uitat niciodată rădăcinile: „Pentru noi e important să ne păstrăm rădăcinile, legătura cu familia rămasă în România. E normal să continuăm să vorbim limba română, ca să putem comunica cu bunicii, cu rudele”.
Anamaria Vartolomei, românca ce a devansat actrițe consacrate ale cinematografiei franceze cu primul său rol principal
Românca a devansat actrițe consacrate ale cinematografiei franceze, precum Sophie Marceau, Valérie Lemercier și Virginie Efira cu rolul principal din filmul „LEvénèment”/ „Happening”.
Este primul ei rol principal și a reușit să îi cucerească pe francezi, deși se află la început de drum.
După Leul de Aur la Veneţia, filmul în care a jucat românca, „L'événement” de Audrey Diwan, a fost desemnat cel mai bun film la ediţia a 27-a a premiilor Lumière, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, luni, în studio, cu public restrâns, sub forma unei emisiuni difuzate în direct şi în exclusivitate de Canal+ şi MyCanal.
Citește și: Când începe cel de-al treilea sezon al serialului Adela, la Antena 1
Protagonista Anamaria Vartolomei a primit premiul pentru „Cea mai bună actriţă”
Adaptat după romanul lui Annie Ernaux apărut în 2000 la Gallimard, „L'événement” este autobiografia romancierei care a suferit un avort în anii 1960, înainte ca acesta să fie legalizat.
Trofeele pentru „Cea mai bună regie”, „Cea mai bună imagine” şi „Cea mai bună muzică” au revenit filmului „Annette” de Leos Carax. Îi pune în scenă pe Henry (Adam Driver), un actor de stand-up, şi pe Ann (Marion Cotillard), soprană. Ei formează un cuplu celebru şi admirat. Viaţa lor se schimbă în ziua când au un copil straniu, cu însuşiri aproape supranaturale, potrivit news.ro.
„Illusions perdues”, adaptarea a romanului lui Balzac de Xavier Giannoli, în care joacă Benjamin Voisin şi Vincent Lacoste, a primit premiul pentru „cel mai bun scenariu”.
Prima realizare a lui Fanny Liatard şi Jérémy Trouilh, „Gagarine” a câştigat premiul Lumière pentru debut.
La categoriile dedicate interpretărilor, lui Benoît Magimel i-a fost atribuit premiul pentru „cel mai bun actor” în „De son vivant” de Emmanuelle Bercot, şi Agathe Rousselle a fost desemnată „cea mai bună revelaţie feminină” pentru interpretarea din „Titane” de Julia Ducournau, lungmetrajul care a obţinut Palme d'or.
Citește și: Câți bani scoate din actorie Ilona Brezoianu, fără sumele din televiziune. Actrița a dezvăluit tot
Palmaresul
Cel mai bun documentar: „La Panthère des neiges”, de Marie Amiguet şi Vincent Munier
Cel mai bun film de animaţie: „Le Sommet des dieux” de Patrick Imbert
Revelaţie masculină: Thimotée Robart pentru „Les Magnétiques”
Cea mai bună coproducţie internaţională: „Julie (en 12 chapitres)” de Joachim Trier
Cea mai bună imaginea: Caroline Champetier pentru „Annette”
Cea mai bună muzică: Ron Mael şi Russell Mael / SPARKS pentru „Annette”.
(P) 21% dintre angajați și-ar da demisia fără să aibă un plan de rezervă... Anca Vlad este singura femeie de afaceri din România inclusă în topul Forbes 50 peste 50 din SUA...