Antena Căutare

ANM: Revin viscolul, ninsorile abundente si gerul!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo privind intensificari ale vantului si ninsori in intreaga tara, cu depuneri de zapada mai consistente in sudul Banatului, Oltenia si zona de munte.

Astfel, potrivit sursei citate, in intervalul 22 februarie, ora 02:00 - 23 februarie, ora 12:00, va ninge in toata tara si se va depune strat de zapada, mai consistent in sudul Banatului, Oltenia si zona de munte.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile!

In regiunile sudice si sud-estice, temporar, vantul va avea intensificari si va viscoli ninsoarea, iar in Dobrogea precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ploaie, favorizand producerea poleiului.


Iarna, pana la sfarsitul saptamanii viitoare

Vremea se raceste si in sudul tarii, potrivit meteorologilor. Chiar mai serios decat dincolo de lantul muntos. Maximele se opresc la minus 1 grad, cel mult 0 grade atat in Oltenia, cat si in Muntenia, iar despre soare nici nu poate fi vorba.

Mai mult, fulguielile sunt pe lista fenomenelor meteo care tin agenda meteo a zilei, dar macar vantul se mai domoleste.

In Dobrogea, vremea e inchisa si deloc agreabila. Ninsorile insa aici nu se prea avanta, in schimb rafalele de vant sunt sustinute, iar maximele trec cu greu pragul de inghet.

In Moldova ninsorile se opresc azi, dar tot se mai arata cate un fulg de zapada ratacit prin zona. Maximele sunt insa inca si mai modeste decat ieri, cu valori de la minus 3 grade in nord, la Suceava la maximum 0 grade in sud, la Focsani si Galati.

Bucurestenii vor avea si azi parte de o zi innorata, cu ninsori temporare, dar din fericire fara vant, scrie realitatea.net. Dupa o dimineata cu minus 3 grade, amiaza abia daca va ridica mercurul la valoarea de 0 grade, 1 grad cel mult.

Vestile rele insa nu se opresc aici. Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat ca nu exclude emiterea unei atentionari de vreme rea.

"Pe 22 si 23 (februarie), adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita vestea ca fiind complet rea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, deoarece urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8-minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, iar atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi", a spus Sandu.

El a adaugat ca temperaturile scazute se vor mentine pana la 28 februarie, iar in intervalul 1 martie-6 martie vor incepe sa creasca, in Bucuresti asteptandu-se 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea, temperaturi considerate normale pentru acea perioada.

"Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, ceea ce iarasi este bine, pentru ca daca se adevereste prognoza asta, despre inundatii vom discuta in a doua parte a lunii martie, eventual", a mai spus directorul ANM.

Sursa: Jurnalul National

Rezervistii blocheaza Bucurestiul de Martisor... Mondialu conteaza pe Basescu: S-a laudat cu legaturile sale cu familia prezidentiala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x