Antena Căutare

Anunţul Poliţiei Române pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Atenţie mare, şoferi! Se întâmplă de azi iar amenzile sunt uriaşe

Aproape 7.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria, atât în zona lăcaşurilor de cult unde au loc slujbe la care participă un număr ridicat de persoane, cât şi în zonele turistice şi pe principalele şosele. În aceeaşi perioadă, vor fi pregătiţi să intervină peste 4.600 de pompieri salvatori şi peste 230 de echipaje SMURD.

Aproape 7.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria, atât în zona lăcaşurilor de cult unde au loc slujbe la care participă un număr ridicat de persoane, cât şi în zonele turistice şi pe principalele şosele. În aceeaşi perioadă, vor fi pregătiţi să intervină peste 4.600 de pompieri salvatori şi peste 230 de echipaje SMURD.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15-19 august, 7.474 de poliţişti (din care 5.283 de ordine publică şi 1.472 rutieri) acţionează, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, fiind constituite dispozitive suplimentare în zona lăcaşurilor de cult şi unde se desfăşoară manifestări publice.

Astfel, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea producerii unor accidente, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, în zona de desfăşurare a evenimentelor publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Totodată, poliţiştii vor folosi peste 325 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI se va monitoriza fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui.

Poliţiştii de la transporturi vor fi prezenţi în trenurile de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Poliţiştii le recomandă oamenilor să aibă grijă de bunurile personale, să fie prudenţi în relaţiile cu persoane cunoscute întâmplător şi să fie atenţi la copiii care îi însoţesc. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de trafic, în special când circulă în coloană, să păstreze distanţa între vehicule şi să conducă prudent.

La rândul său, Poliţia de Frontieră anunţă că, în minivacanţa de Sfânta Maria, se preconizează o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care lucrează la controlul documentelor şi echipamentele folosite. Astfel, peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Conform Poliţiei de Frontieră, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control.

Potrivit estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vamă Veche, astfel că se recomandă participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere de la graniţa de vest şi sud.

Amesteci alcoolul cu băuturi energizante? Iată ce trebuie să știi!... LOVITURĂ puternică! România se confruntă cu o URIAȘĂ pierdere! Ce anunță specialiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x