Antena Căutare

Bac 2018. Tentativa de fraudă aspru sancționată la examenul maturității

Elevii claselor a XII-a vor sustine luni, 25 iunie, prima proba a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana, urmand ca zilele urmatoare sa sustina probele la Limba Materna, cea obligatorie a profilului, iar ultima fiind cea la alegere in functie de profil si specializare.

Elevii claselor a XII-a vor susține luni, 25 iunie, prima probă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română, urmând ca zilele următoare să susțină probele la Limba Maternă, cea obligatorie a profilului, iar ultima fiind cea la alegere în funcțoe de profil și specializare.

Și tentativa de fraudă se pedepsește la Bac

Elevilor le este interzis să intre în sala de examen cu: genți, poșete, ghizdane etc. Aceștia sunt rugați să își lase orice bagaj într-o sală de depozitare a obiectelor personale. În același timp în metodologia de desfășurare a Examenului de Bacalaureat este menționat faptul că: „Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.”

Tot Ministerul Educației Naționale menționează, în metodologie, faptul că: ”Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.”

21 iunie, Ziua Mondială a Soarelui, cea mai lungă zi din an. Legende și superstiții... Solstițiul de vară 2018. Ce trebuie să faci azi, ca să ai noroc tot anul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x