Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Bombă biologică în Vama Nădlac! Mii de oameni au trecut frontiera, în doar câteva ore. Lacrimi și proteste: „Suntem tratați mai bine de unguri!” - VIDEO

Scandal şi haos în Vama Nădlac. După relaxarea măsurilor privind circulaţia oamenilor în Uniunea Europeană, mii de români au aşteptat ore în şir la cozi interminabile ca să plece, la muncă, în străinătate. Nici la intrarea în ţară, lucrurile nu au stat mai bine. Revoltaţi, oamenii s-au certat cu jandarmii şi nu au mai ţinut cont de vreo regulă de distanţare socială.

Aglomeraţia din Vama Nădlac a continuat toată noaptea. Mii de români au aşteptat la coadă şi peste 10 ore ca să intre în ţară, în timp ce alţii făceau cozi ca să plece la muncă, în străinătate.

Din acest motiv, vameşii au decis să deschidă şi Punctele de Trecere a Frontierei Borş şi Nădlac 2. Cozi au format şi cei care au fost nevoiţi să intre în ţara pe jos, peste 1.000 până acum.

Revoltaţi, oamenii nu au mai ţinut cont de vreo regulă de distanţare socială.

Citește și:

Mihai Bendeac, testat pozitiv cu noul coronavirus! A avut simptome cumplite: „Am fost infectat la înmormântarea bunicului meu”

Cozi kilometrice la Vama Nădlac

Ţipete, claxoane şi scandal. A fost haos în Vama Nădlac. Sute de oameni au aşteptat chiar şi şapte ore ca să intre în ţară. Chiar dacă s-au deschis patru benzi pentru fluidizarea traficului, cozile au fost kilometrice.

Revoltaţi, oamenii au început să huiduie şi să scandeze lozinci împotriva autorităţilor.

De la o oră la alta revolta oamenilor creşte. Sunt nemâncaţi, obosiţi şi pe drum de mai bine de 10 ore. Unii dintre ei chiar s-au urcat pe autoturisme şi scandează: cer să intre în România cât mai repede.

„E normal cu teste de coronavirus negative să ne pună în izolare?​”

Citește și:

Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie bifat, pentru ieșirea din zonele metropolitane. Amenzile lasă urme în buzunar!

„Suntem trataţi mai bine de vecinii ungari”

Sătui să aştepte, s-au înghesuit la tonetele poliţiştilor de frontieră, ca să li se verifice actele. Nu au mai ţinut cont de nicio regulă: au stat lipiţi unii de ceilalţi şi măştile de protecţie şi le-au ţinut mai mult sub bărbie.

„Suntem trataţi mai bine de vecinii ungari. Suntem mii de oameni, nu e doar o persoană. Ce-avem râie? Avem scarlatină?”

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

Oamenii sunt revoltaţi pentru că li se cere să completeze declaraţii ca să intre în România.

„Noi muncim în străinătate, aducem bani și uitați cum ne tratează”

Coadă de opt kilometri a fost şi pe sensul de ieşire din ţară. Mii de români au profitat de măsurile de relaxare şi au pornit spre locurile de muncă din Italia, Germania, Franţa sau Anglia.

Citește și:

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

În ultimele 24 de ore, prin Vama Nădlac 1, au intrat în ţară peste 2600 de persoane. 600 dintre ei au trecut graniţa pe jos. Dacă în stare de urgenţă, mergeau direct în carantină instituţionalizată, acum pot opta pentru izolarea la ei acasă. Însă trebuit să îşi asigure singuri transportul.

Recomandari