Antena Căutare

Caiii din Letea, salvati in 2011, NU au ajuns in farfuriile britanicilor, ci traiesc intr-un adapost din Bucuresti

Caii din Letea n-au ajuns felul principal pe masa strainilor, cum titreaza publicatiile Europei. Ce-i drept, daca n-ar fi fost salvati, ar fi luat, cu siguranta, drumul abatorului. Unii dintre ei au fost la un pas de moarte. Dar iubitorii de animale au facut un galop si i-au salvat. In adapostul de la Corbeanca, in care se afla acum, caii au tot ce le trebuie.

In adapostul din Corbeanca traiesc sapte cai care au vazut moartea cu ochii. Stelica este unul din ei, un cal salvat acum doi ani din Letea. Colegul si prietenul lui e Pistrui. A ajuns aici mai mult mort, decat viu, dupa doua saptamani de infometare, intr-o ferma din Fierbinti. Tot de acolo vine si Elzi, care era atunci piele si os. Toti caii de aici ar fi ajuns, cu siguranta, la abator, daca nu ar fi fost salvati de iubitorii de animale. Acum multi dintre ei sunt adoptati. Chiar si Limba, calutul din Drajna de Jos caruia i-a fost taiata limba anul trecut.

Imaginile in care sunt aratati caii de la Letea au socat nu doar o tara, ci intreaga Europa. Caii de la Letea, chinuiti, schingiuiti, macelariti, in cele din urma, au aparut din nou pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie, zilele trecute.

In scandalul carnii de cal fals-etichetate, care ar fi provenit din Romania, ziaristii britanici s-au grabit sa speculeze. Acesti cai ar fi ajuns in lasagna lor. Reporterii Observator i-au cautat insa in alta parte. Intr-un adapost de langa Bucuresti, locul unde au fost dusi imediat ce au fost salvati.

Vezi cum arata acum animalele salvate de la Letea, in GALERIA VIDEO!

Daily Mirror n-a mai spus ca acei cai au fost intorsi in Letea, deci nu aveau cum sa ajunga in Anglia in niciun caz. Din cei 54 de cai care au fost atunci in transport, 42 au fost trimisi inapoi. Restul au fost eutanasiati pentru ca aveau anemii infectioase.

In urma scandalului de atunci, ANSVSA a emis un regulament potrivit caruia este interzisa mutarea cailor din judetul Tulcea. In prezent, la Letea traiesc peste 1.000 de cai salbatici.

Un politist a fost filmat in timp ce dormea in masina de serviciu... Romanul s-a nascut... inventiv! Un barbat a gasit o metoda ingenioasa de a fura benzina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x