Antena Căutare

CALENDAR ORTODOX, 10 februarie. Sfântul iubit de toți românii, izbăvitorul de foamete și ciumă

Sfântul Mucenic Haralambie, este cunoscut în Biserică drept izbăvitorul de foamete și ciumă.

Calendar ortodox, 10 februarie. Românii cinstesc un sfânt important în calendarul ortodox. Sfântul Mucenic Haralambie, este cunoscut în Biserică drept izbăvitorul de foamete și ciumă.

Calendar ortodox, 10 februarie. Sfântul Mucenic Haralambie este unul dintre cei mai iubiți sfinți de către români, pentru că în istorie şi-a arătat mila şi ajutorul când au fost epidemii de ciumă şi vremuri de foamete. De asemenea, a ocrotit și animalele, astfel încât ţăranii îl iubeau nespus.

Calendar ortodox, 10 februarie. Sfântul Haralambie a trăit în secolul al II-lea şi este cel mai bătrân mucenic dintre cei cunoscuţi de Biserică. A fost episcop al cetăţii Magnezia din Asia Mică şi şi-a închinat viaţa lui Hristos şi îndrumării credincioşilor. Pentru că prin fapta şi cuvântul său a adus mulţi păgâni la creştinism, şi-a atras mânia prigonitorilor.

În ciuda vârstei înaintate, de 113 ani, i-au jupuit pielea de pe tot corpul şi i-au rupt carnea cu cârlige de fier. Văzând că sfântul rabdă durerile fără să scoată vreun cuvânt rău, doi soldaţi care îl păzeau şi-au mărturisit şi ei credinţa în Dumnezeul lui Haralambie, fiind şi omorâţi pe loc pentru aceasta. La fel, alte trei femei care au văzut puterea sfântului de a îndura chinurile L-au lăudat pe Hristos şi au fost şi ele imediat martirizate.

Totul despre viața iubitul sfânt mucenic Haralambie, prăznuit pe 10 februarie, aflați aici!

Se întâmplă de azi! Vremuri grele pentru sute de mii de români cu rate la bănci!... Ce părere are Vladimir Putin despre smartphone-uri și  Instagram:  ”Spuneţi că toată lumea are un smartphone, eu nu am”...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x