Antena Căutare

Când se dă drumul la căldură. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti se pregătește să încălzească locuințele din capitală

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunțat că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, se fac probele pentru căldură în București.

femeie cu păturică peste umeri își suflă în mâni pentru a se încălzi și stă lângă calorifer
Au început probele pentru căldură în București | Shutterstock

Probele se vor face preponderent pe parcursul nopții, diferențele de temperatură pe timpul zilei și nopții fiind destul de mari în această perioadă.

De asemenea, procesul este unul de durată, deoarece se ține cont de dimensiunile sistemului de termoficare, starea de degradare a conductelor și de lucrările încă în desfășurare în multe sectoare din capitală.

Citește și: Noul Centru Vechi: încep lucrările de reamenajare în capitală. Ce zone include proiectul și ce presupun lucrările

Conform Libertatea, într-un comunicat de presă, compania a specificat că: „Este important de subliniat faptul că în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienţi să nu fie afectată.

Probele la cald, prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.”

Prin aceste probe se verifică modul în care funcționează traseele de alimentare de la sursă până la consumator.

Citește și: Pescobar a dat lovitura după luptele cu ANPC! A pus jos 3.000.000 de euro pentru a-și satisface plăcerile

Când se dă drumul la căldură în București

Totodată, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti ține să amintească bucureștenilor că va furniza căldură atunci când se vor înregistra temperaturi de până în 10 grade Celsius timp de trei zile consecutive. Locuitorii capitalei vor beneficia de căldură între orele 20:00 și 06:00.

Compania subliniază faptul că asociațiile de proprietari sunt obligate să se asigure că instalațiile interioare sunt în stare de funcționare, dar și că au fost finalizate lucrările în interiorul locuințelor. În ultima categorie intră și aerisirea caloriferelor.

Citește și: Al Di Meola, mesaj pentru medicii români după infarctul suferit la Arenele Romane. Ce le-a transmis pe internet

De asemenea, în comunicatul de presă se specifică și faptul că dacă proprietarii doresc amânarea furnizării de căldură, asociațiile de proprietari pot solicita acest lucru, în scris.

„Precizăm că instituţia noastră a început deja furnizarea căldurii la cerere către spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, precum şi către celelalte instituţii care au solicitat acest lucru.

Citește și: Ce vreme aduce începutul lunii noiembrie 2023. Vara în plină iarnă este acum o posibilitate. Prognoza meteo anunțată de ANM

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail la adresa [email protected]”, mai este specificat în comunicatul de presă.

Dată fiind prognoza pentru începutul lunii noiembrie, bucureștenii mai au de așteptat până să li se încălzească locuințele. Conform datelor ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite în perioada respectivă.

Citește și: Motivul pentru care Alexandra Stan stă cu chirie în Capitală. De ce nu vrea să-și cumpere apartament

Totodată, instituțiile care solicită furnizarea căldurii mai devreme, iar acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, vor primi, în urma unei cereri scrise.

Când au apărut vânătăi inexplicabile pe corpul copilului ei, a intrat în panică. Medicii s-au speriat când l-au văzut pe... La o benzinărie din România, șoferii au alimentat cu apă în loc de carburant. Cum s-a întâmplat și ce trebuie să facă pă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x