Antena Căutare

Când se redeschid școlile din România. Luna în care profesorii și elevii s-ar putea întoarce în sălile de curs

Școlile din România s-ar putea redeschide în primăvară, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță.

Colaj de fotografii cu Klaus Iohannis si Raed Arafat, alaturi de copiii care asteapta sa se redeschida scolile din Romania Galerie
Școlile din România s-ar putea redeschide în primăvară, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță | Profimediaimages.ro & Hepta.ro

Medicul susține că reîntoarcerea elevilor pe băncile școlilor depinde de evoluția procesului de vaccinare.

Concret, cursurile în unitățile de învățământ s-ar putea relua la finalul lunii martie sau începutul lui aprilie, însă decizia autorităților depinde de modul în care funcționează campania de vaccinare pe care Valeriu Gheorghiță a construit-o alături de Guvernul României.

Dacă lucrurile decurg conform planului, ar trebui ca în ianuarie să fie vaccinate toate cadrele medicale, iar în februarie să se treacă la a doua etapă care înseamnă implicit imunizarea profesorilor, învățătorilor și educatorilor.

Citește și: Klaus Iohannis anunță regulile de Crăciun și de Revelion. Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă în plină pandemie de Covid-19

Acest pas ar trebui să se încheie în luna martie, însă școlile se vor redeschide doar după ce Guvernul se asigură că bunicii sau profesorii care au comorbidități sunt în siguranță, conform jurnaliștilor de la Observator.

În prezent, 3,5 milioane de studenți și elevi învață online. Au fost închise aproximativ 17.500 de unități de învățământ în urmă cu o lună și jumătate, atunci când Executivul României a decis că este periculos ca elevii să participe la cursuri în sălile de clasă.

Structura anului școlar 2020-2021: Când au elevii vacanțe

Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni. Primul semestru, cu 17 săptămâni de cursuri, începe pe 14 septembrie și ia final la data de 29 ianuarie 2021. Cel de al doilea ia start pe 8 februarie și se încheie pe 18 iunie 2021.

Când începe vacanța de iarnă în anul școlar 2020-2021

Vacanța de iarnă începe la data de 23 decembrie 2020 și se încheie pe 10 ianuarie 2021. De asemenea, elevii au și o vacanță intersemestrială, din 30 ianuarie până la 7 februarie 2021.

Citește și: Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci

Vacanța de primăvară va avea două săptămâni, acordate în două perioade diferite: Paștele Catolic (4 aprilie) în perioada: 2 - 11 aprilie și cel Ortodox (2 mai): 30 aprilie - 9 mai.

Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 - 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, aleasă de autoritățile competente.

Când intră elevii în vacanța de vară în 2021

Vacanța de vară începe la 18 iunie 2021, însă nu se cunoaște când elevii se vor întoarce pentru următorul an școlar, 2021-2022.

În cazul celor din clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar în curs se încheie la data de 4 iunie 2021. Bacalaureatul începe la 14 iunie cu probele orale, iar rezultatele apar pe 5 iulie.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și ia sfârșit la data de 11 iunie 2021. Clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar e mai lung cu o lună și cel mai probabil ajunge la sfârșit pe 11 iulie.

Evaluarea națională are loc pe 22 iunie, iar rezultatele sunt așteptate în 29 iunie.

Klaus Iohannis anunță regulile de Crăciun și de Revelion. Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă în plină pandemie de... Restricții noi din cauza mutației coronavirusului. România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie. Cât timp v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x