Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Când se redeschide litoralul românesc? Ministrul Economiei anunță începutul sezonului turistic: „Sunt optimist”

Ministrul Economiei, Virgi Popescu, informații noi despre deschiderea sezonului tursitic pe litoral.

Când se redeschide litoralul românesc

Hepta

Terasele se redeschid pe 1 iunie. Potrivit ministrului Economiei, Virgil Popescu, sezonul turistic pe litoral s-ar putea deschide pe 15 iunie, doar dacă se va menține panta descendentă a cazurilor de COVID-19.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului la data de 15 iunie, pot spune că ne gândim serios să dăm drumul la sezonul turistic în 15 iunie pe litoral, pentru că vorbim de o panta descrescătoare a cazurilor de coronavirus.

Până mâine vom publica un ordin comun cu Ministerul Sănătății privind regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță”, a declarat ministrul Economiei.

Citește și:

1 iunie, ziua mult așteptată de români. La terasele redeschise se va intra doar cu rezervare

Hoteluri s-ar putea deschide, cu anumite condiții.

„Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim o creștere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cele mai bune soluții. Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a mai spus ministrul.

Când se redeschid mall-urile?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avut o intervenție la Antena 3, unde a declarat că mall-urile nu vor fi deschise la începutul lunii viitoare, ci, eventual, din 15 iunie.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 iunie. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

Citește și:

Când va fi gata vaccinul românesc anti COVID 19? „Va fi ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt de acord cu vaccinurile”

La hotel nu e problemă - și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare", a mai spus Raed Arafat, potrivit sursei citate”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Recomandari