Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Nu e de glumă! Canicula poate ucide: Iată cum te poți proteja de căldură în aceste perioade greu de suportat

Administratia Naţională de Meteorologie avertizează că se vor semnala valuri de caldură şi disconfort termic accentuat şi temperaturi de până la 40 de grade.

Nu e de glumă! Canicula poate ucide: Iată cum te poți proteja de căldură în aceste perioade greu de suportat

În aceste conditii, pentru a evita aparitia unor probleme medicale, medicii ne sfătuisc să nu ieşim din casă între orele 11:00 si 18:00, să purtăm haine de culoare deschisă, să bem multă apă şi să nu mâncăm alimente cu grasime sau sa facem exces de zahăr.

Fă multe dușuri! Te vei menține curat, dar dușurile te pot ajuta foarte mult să te răcorești în zilele caniculare. Te ajută să-ți cobori temperatura organismului la un nivel confortabil și te ajută să te relaxezi, în special dacă te-ai expus mai mult timp la soare.

Corpurile noastre răspund mai bine la schimbări la nivelul pielii decât la schimbări la nivelul întregului organism. Astfel, dacă răcorim o parte a corpului, circulația sângelui scade și odată cu ea și temperatura pielii.

Top 5 rețete de cocktail-uri perfecte pentru vară

1. Fă-ţi provizii: medicamente, alimente, băuturi nonalcoolice, astfel încât sa nu fii nevoit să ieşi din casă pe căldură.

2. Organizează-ţi programul în aşa fel încât între 11:00 si 18:00 să nu fi afară.

3. Daca eşti nevoit să ieşi, totuşi, în acest interval, poartă haine uşoare, de culoare deschisă, din materiale naturale (de preferat bumbac), poartă pălărie şi ochelari de soare, aplică crema de protecţie, bea multă apă şi mergi tot timpul pe la umbră.

4. Fă duş sau baie, cât mai deş iar dacă nu ai cum, stropeşte-te din când în când cu apă rece.

5. Bea multe lichide. Se recomandă un pahar la 20 de minute. Evita ceaiul, cafeaua şi alcoolul pentru că te vor deshidrata şi mai rău.

6. Stai în camera cea mai răcoroasă din casă.

7. Păstrează racoarea în cameră cu ajutorul draperiilor de culoare deschisa sau al materialelor care reflectă soarele (atenţie, draperiile închise la culoare atrag căldura).

Ce pot face bolnavii de Covid-19 internați, dar care nu vor să rămână în spital. Ministrul Sănătății atrage atenția că pot răspunde penal

8. Lasă geamurile deschise doar pe timpul nopţii.

9. Verifică tot timpul rudele, prietenii sau vecinii în vârsta care sunt vulnerabili la căldură şi care nu pot avea bine grijă de ei înşişi.

10. Manânca normal, însa încearcă alimentele reci (salate şi fructe care conţin multă apă).

Recomandari