Antena Căutare

Veste bună pentru români! Carnea de miel ar putea fi mai ieftină cu 50% anul acesta, de Paște

Anul acesta, de Paşte, vom avea miei mai mari şi mai ieftini. Iarna neaşteptat de caldă a dat peste cap până şi bioritmul animalelor. Fermele sunt pline deja de miei, ceea ce înseamnă că, până la sărbători, cei mai mulţi vor cântări câte 20 de kilograme. Asta va face ca preţul cărnii, mai puţin fragede, să fie redus chiar şi la jumătate, spun ciobanii. Altfel rămân cu marfa.

Pentru că a fost neobişnuit de cald, fermele sunt mult mai populate ca în alţi ani. Oile s-au împerecheat mai devreme, iar până pe 19 aprilie mieii vor cântări greu. Pentru clienţi, asta înseamnă că preţul cărnii ar putea scădea.

De exemplu, acest crescător din judeţul Maramureş a decis să facă împerecherile controlat. Ştie că, altfel, riscă să iasă pe pierdere de Paşte, mai ales că are 400 de oi în bătătură. Iar clienţii caută cea mai bună marfă. Un miel de cel mult 9 kilograme are carnea încă fragedă.

Cel mai probabil, pentru mieii potriviţi ca greutate, preţul rămâne acelaşi ca anul trecut, spun fermierii. Dacă raman cu miei nevânduţi, ciobanii mai au o şansă. Profitul ar putea veni din exporturile, în special în zona arabă.

Veşti proaste pentru constructori. Locuinţele noi trebuie să respecte standarde de temperatură. Câte grade trebuie să fi... Soarta celor doi brutari veniți din Sri Lanka la muncă în România, decisă într-o adunare populară: ”Am chemat oamenii să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x