Antena Căutare

Cât a ajuns să coste o singură clătită în Mamaia. Prețurile la care turiștii se uită de două ori

Prețurile în Mamaia au fost mereu piperate, însă în urma scumpirilor din ultimul an turiștii ajung să se gândească de două ori dacă vor să cumpere ceva sau nu. Prețurile au înregistrat o creștere semnificativă. Cât a ajuns să coste o singură clătită într-una dintre cele mai aglomerate stațiuni de la Marea Neagră.

colaj foto cu o farfurie alba in care sunt clatite la un restaurant din mamaia Galerie
Prețurile din stațiunea Mamaia sunt piperate. | shutterstock.com/hepta.ro

Mamaia este considerată una dintre cele mai costisitoare stațiuni de pe litoralul românesc, dar și una dintre cele mai aglomerate. Cei care își doresc un sejur special trebuie să țină cont și de prețul pe care trebuie să-l plătească în schimbul confortului și a “luxului” de care cred turiștii că vor avea parte.

De la 1 iulie prețurile au crescut cu 20%, iar de la 1 august au fost înregistrate noi creșteri la produse și serviciile oferite. Astfel, pentru o masa la restaurant, turiștii trebuie să scoată din buzunare sume semnificative, chiar dacă ar ieși mai ieftin dacă și le-ar cumpăra și prepara singuri.

Citește și: Cât costă o masă la terasa lui Rică Răducanu. Ce surpriză îi așteaptă pe clienții care îi trec pragul

Cât a ajuns să coste o singură clătită în stațiunea Mamaia

Prețurile diferă, desigur, în funcție de localul ales. Astfel, pentru un local dintr-o zonă “de fiță”, prețurile vor fi pe măsură, în vreme ce la alte restaurant, prețurile pot fi medii. De exemplu, o singură clătită în stațiunea Mamaia, într-un local poziționat într-o zonă accesibilă, a ajuns să cote 24 de lei, scrie publicația stirilebzi.ro.

De cele mai multe ori, terasele aflate în proximitate plajei practică prețuri mari dat fiind faptul că oferă un plus de confort turiștilor, care vor să se bucure de priveliștea oferită de mare. Potrivit România TV, o porție de borș de 300 de grame s-ar vinde cu 35 de lei la unul dintre localurile poziționate aproape de plajă.

Citește și: Cât te costă să îți gătească la nuntă chef Cătălin Scărlătescu. Pentru un meniu spectaculos trebuie să scoți bani frumoși

Potrivit aceleiași surse, un pahar de 259 ml de bere este 8 lei, o pizza 35 de lei, iar limonada 10 lei, însă diferă prețul în funcție de gramaj. Pentru cei mai mulți turiști care aleg stațiunea Mamaia, aceste prețuri pot fi considerate accesibile, însă nu și pentru cei care au venituri medii și vor să se bucure de un sejur accesibil.

Ziua Marinei, sărbătorită prin mai multe evenimente, între 4 – 15 august

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită în acest an prin mai multe evenimente, în perioada 4 – 15 august, în şase oraşe din ţară. După o pauză de patru ani, cel mai mare spectacol naval din ţară va fi prezentat în zona falezei din Constanţa, în data de 15 august.

Tot la Constanţa, Forţele Navale Române organizează în data de 12 august, orele 20.00-21.00, un concert itinerant al Muzicii Militare a Forţelor Navale, în Staţiunea Mamaia, pe faleză, de la Piaţeta Cazino, la Piaţeta Perla, iar în data de 14 august, în intervalul orar 08.00-09.00, Ziua Recunoştinţei va fi marcată printr-un ceremonial militar şi religios, care va avea loc la Monumentul ”Crucea Marinarilor” de pe faleză, în cadrul căruia vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor marinari, potrivit News.ro.

Citește și: Vestitele roșii din Matca s-au ieftinit. Ce preț au acum cele mai mari și gustoase roșii, care se vindeau la un preț usturător

Momentul în care un turist care mergea pe motocicletă se oprește să hrănească un urs pe Transfăgărăşan. A scăpat la limi... Un copil de 5 ani a plecat, singur, cu trenul spre mare. Polițiștii l-au găsit, fără să fie însoțit de părinți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x