Antena Căutare

Coronavirusul surprinde autoritățile din România! Cât de agresiv se manifestă COVID-19 în țară, de fapt! Anunțul Grupului de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că „la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susţinută pe scară largă» a noului coronavirus" în România, aşa cum se prevedea în estimarea iniţială.

Coronavirusul surprinde autoritățile din România! Cât de agresiv se manifestă COVID-19 în țară, de fapt! Anunțul Grupului de Comunicare Strategică
Coronavirusul surprinde autoritățile din România! Cât de agresiv se manifestă COVID-19 în țară, de fapt! Anunțul Grupului de Comunicare Strategică | profimediaimages.ro

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”, conform Grupului de Comunicare Strategică.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susţinută pe scară largă» a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv", arată sursa citată.

Grupul de Comunicare Strategică menţionează că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Astfel, sunt enumerate măsuri deja adoptate ce fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

  • Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane.
  • Limitarea activităţilor colective.
  • Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
  • Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
  • Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

„La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)", mai arată sursa citată.

Angajată a Ministerului Sănătății, confirmată cu coronavirus! Este internată la Iași... „Vai şi amar! Mai rău ca la puşcărie!”. Un român vindecat de COVID-19, în Timișoara, declarații uluitoare despre cum a f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x