Antena Căutare

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate? Aportul zilnic necesar de apă

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate. Toți oamenii au nevoie de apă. Toți oamenii știu ca apa înseamnă sănătate. Află din articolul a1.ro, care sunt beneficiile hidratării adecvate, câtă apă trebuie să bem și informații utile despre Ziua Mondială a Apei

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate? Aportul zilnic necesar de apă
Apa | pexels.com

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate. Toți oamenii au nevoie de apă. Toți oamenii știu ca apa înseamnă sănătate. Află din articolul a1.ro, care sunt beneficiile hidratării adecvate, câtă apă trebuie să bem și informații utile despre Ziua Mondială a Apei

Cu toții știm că apa este esența vieții. Apa înseamnă sănătate. Ea ne menține hidratați și ne aduce multe beneficii organismului. Iată câtă apă trebuie să consumi zilnic în funcție de greutate și care sunt beneficiile apei.

Câtă apă trebuie să bem în funcție de greutate?

Aportul zilnic necesar de apă este de 40 ml/kilo corp/zi. De ex.: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest necesar se referă exclusiv la apă (sau ceaiuri neîndulcite), nu la alte lichide (ciorbe, supe, lapte, sucuri, etc.).

Greutate - Cantitate de apă

-45 -50 kg – 1800 – 2000 ml

-51- 56 kg – 2040 – 2240 ml

-57- 62 kg – 2280 – 2480 ml

-63- 68 kg - 2520 – 2720 ml

-69 – 74 kg – 2760 – 2960 ml

-75 – 80 kg – 3000 – 3200 ml

-81 – 86 kg – 3240 – 3440 ml

-87 – 92 kg – 3480 – 3680 ml

-93 – 98 kg – 3720 – 3920 ml

-99 – 104 kg – 3960 – 4160 ml

Beneficiile consumului de apă

Apa ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus

Apa reduce senzația de foame. Dacă bei apă atunci când ți-e foame, apetitul ți se va reduce și tu vei reuși să mănânci mai puțin. Ce e cel mai important e că apa nu are calorii.

Apa – remediu pentru migrene

Apa ajută la ameliorarea durerilor de cap şi de spate,cauzate de deshidratare. Deşi sunt multe cauze ale apariţiei durerilor de cap, deshidratarea este cea mai întâlnită.

Apa – reducerea riscului de cancer

Studiile arată că un consum optim de apă poate reduce riscurile de cancer de vezică urinară și de colon. Apa ajută la diluarea concentrației de agenți cauzatori de cancer din urină, scurtând timpul în care acestea sunt în contact cu mucoasa vezicii urinare.

Apa – rezistență la efort

Apa ajută la reglarea temperaturii corpului. Asta înseamnă că te vei simţi mult mai energică atunci când faci exerciţii fizice. De asemenea, apa ajută la dezvoltarea şi menţinerea masei musculare.

Apa – remediu pentru digestie

Fibrele şi apa merg mână în mână, astfel încât mişcările intestinale să aibă loc zi de zi. Apa creşte nivelul metabolismului, deoarece ajută digestia.

Apa – sporește buna dispoziție

Atunci când ești hidrată corespunzător, corpul tău se simte mult mai bine și asta te face să te simți fericită.

Apa – elixirul tinereții

Dacă pielea ta e hidratată, atunci vei arăta mai tânără. Apa ajută la refacerea ţesuturilor pielii, o hidratează şi îi creşte elasticitatea.

Apa – mai bună decât cafeaua

Apa poate ameliora oboseala, fiind folosită de organism pentru a elimina toxinele şi reziduurile din organism. În cazul în care corpul tău nu are suficientă apă, inima, de exemplu, trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge oxigenat către toate celulele. Dacă organele sunt epuizate, aşa vei fi şi tu.

Apa – productivitate crescută

Creierul uman e în mare parte alcătuit din apă. Astfel, apa te ajută să gândeşti mai bine, să fii mai atent şi mai concentrat.

Apa – pentru sănătate articulațiilor

Dacă te hidratezi cum trebuie, atunci și mușchii și articulațiile tale vor fi hidratate. Astfel, vor exista șanse mai mici să te alegi cu crampe sau entorse.

Apa – imunitate ridicată

Hidratarea optimă ajută în lupta împotriva gripei şi a altor boli, cum ar fi pietre la rinichi şi atac de cord. Apa cu lămâie este utilizată pentru afecţiuni cum ar fi bolile respiratorii, probleme intestinale, reumatism şi artrită. Consumul de apă îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Citește și:

Celebrii nespălați ai istoriei: Isabella a Spaniei, femeia care s-a spălat o dată la naștere și-o dată la nuntă

Sursă foto: pexels.com

O fetiță de cinci ani, la un pas de moarte după ce o femeie a bătut-o și a aruncat-o de la balcon: ”Trebuie să moară! E ... Ziua Mondială a Apei. În 2019, milioane de români se spală încă la copaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x