Antena Căutare

Ce amendă primești dacă mergi prea încet cu mașina

Conducătorii auto care circulă în mod nejustificat cu o viteză prea mică sunt pasibili de amendă, la fel cum sunt vizați șoferii care depășesc viteza legală.

Ce amendă primești dacă mergi prea încet cu mașina
Șoferii sunt amendați și dacă circulă cu viteză prea redusă pe străzi | Shutterstock

Deși am zice că doar vitezomanii sunt sancționați de Poliția Rutieră pentru depășirea limitei permise de lege, se pare că nu.

Dacă mergi cu viteză prea mare, ești amendat, dar ești sancționat și dacă te deplasezi prea încet

După cum știm cu toții, cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă Poliția Rutieră îi are în prim-plan pe cei care depășesc limita vitezei impusă de lege.

Însă, există și situații în care sunt amendați șoferii care, fără motive întemeiate, se deplasează mult prea încet cu autoturismul, potrivit Fanatik.

Citește și:Amenzi aspre pentru șoferii care nu au la ei kit-ul de siguranță auto. Ce sumă trebuie să plătească cei care sunt prinși fără

Potrivit legii, actualmente, pe autostradă mașinile pot să aibă o viteză maximă admisă de 130 km/h, iar minimul trebuie să fie de 50 km/h.

Drumurile expres permit, legal, deplasarea cu 120 km/h, drumurile naționale 100 km/h, iar în localități maximul este de 50 km/h.

Astfel, un punct de amendă este egal cu suma de 145 de lei. Dacă mergi prea încet cu autoturismul, riști să fii amendat cu două – trei puncte de amendă.

Așadar, sancțiunea pentru deplasarea prea lentă cu un autovehicul poate fi de până la 450 de lei, mai arată sursa citată.

Citește și:O femeie a fost amendată cu 800 de lei de controlorii STB, deși susține că a plătit călătoria. Cum e posibil

Evident, excepție de la regulă este atunci când traficul este îngreunat și nu permite deplasarea cu o viteză stabilită în limitele legii sau în cazul celor care-și caută loc de parcare.

O altă sancțiune se aplică șoferilor care nu au kitul de prim ajutor. Kit-ul de siguranță auto care conține trusa medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii este obligatoriu pentru șoferii din România.

Potrivit noului Cod Rutier care a intrat în vigoare începând cu data de 27 februarie 2022, cei care nu dețin un kit-ul de siguranță auto riscă amenzi între 580 de lei și 725 de lei, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat. Trucuri utile care să te ajute la curățenie

Eclipsă de soare pe 25 octombrie. Locul din România unde poate fi văzut cel mai bine fenomenul și imagini LIVE... Cât consumă cuptorul cu microunde lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factură. Amănuntul pe care nu mulți români îl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x